Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

назад към разказите

С цвят на любов

Автор: Радка Ковачева

Вълшебен ден бе нашата сватба за мен. Датата беше 09 юни 2001 година, сънувах тази дата месеци преди да я определим, може би като знак небесен предсказващ брак чудесен. Всичко беше като приказен сън, мечтата ми се сбъдваше - омъжвах се за своя любим. С цвят на ангел небесен, с лудо биещо в мен сърце, с огнен пламък в очите и бяло цвете в косите прекрачих прага на дома. С букет червени рози обсипан с гипсофил, с коси от злато забулени с дълъг кристален тюл, с бяла рокля тип "принцеса", с любов гореща, очаквайки с трепет своя любим. Една топла целувка, две силни мъжки длани, една единствена голяма любов. Разбира се, бял бе цветът на моята сватба, с бели пухкави облачета на кристално синьото небе, пронизани от хиляди слънчеви лъчи и безброй щастливи усмивки запазени в спомен скъп.
След пет години щастлив семеен живот, малко бяло ангелче роди се, плод на нашата огнена любов, с малки палави ръчички и сини очички, носейки радост на всички.
И тъй като имаме само граждански брак, сега след 6 години семеен живот решихме да си направим и църковен. Датата вече е избрана 07.07.07г., това ще е още един незабравим миг в живота ни - нашата Венчавка. Разбира се, отново ще бъда с приказната си бяла рокля и красивия воал, но този ден ще е още по-специален, защото ще присъства и нашето малко ангелче, смисълът на целия живот!
Такава беше нашата сватба, такава ще бъде и венчавката ни, с цвят на много нежност, с цветът на любовта!