Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Подходящият костюм за него.

Съвети за стил на облеклото

Най-добър е класическия стил на обличане, но ако искаш да бъдеш различен на сватбата си, можеш да съчетаеш някои елементи от последните модни тенденции:

Комбинацията от еднакъв цвят риза и вратовръзка е много елегантно. Синият както и бежовият цвят са подходящи за дневните сватби. Модните дизайнери препоръчват бежовият, сивият и цвят ванилия за лятото.

Стилът на ризата зависи от желанието ти да имаш или не вратовръзка. Ако нямаш такава, добре е ризата да бъде с висока яка с копчета догоре. В случай че решиш да носиш вратовръзка, може тя да бъде в светли тонове и да се съчетава с ризата и сакото. Запомни, че ако ризата и вратовръзката са в един и същ цвят, ризата трябва да е в много по-светъл нюанс от вратовръзката.

Черният и сивият цвят са най-подходящи за елечето, въпреки че могат да се потърсят по-светли цветове, ако сватбата е дневна и костюмът не е много тъмен. Традиционно е жилетката да бъде от еднакъв плат и цвят както сакото. Тази тенденция се запазва когато сватбите са достатъчно формални, но е разбираемо младоженците да правят нововъведения в своето облекло чрез цветни и различни материи.

Да се купи или да се наеме костюм?

От изключителна важност е младоженецът да се чувства приятно в костюма, с който ще бъде облечен в продължение на много часове. Качеството на платовете и дизайнът му не трябва да отстъпват на роклята на булката и затова най-често се купува готова конфекция по мярка. Да се наеме костюм за сватбата е по-евтиния вариант, като за целта има много предложения в различните градове на страната.

Аксесоари и външен вид за младоженеца

Вратовръзката и елечето, тирантите и… защо не един цилиндър!? Днес младоженците имат възможност да избират и правят комбинации от много по-голямо разнообразие от облекла – използват се обикновени вратовръзки в по-наситени цветове или с рисунка – нещо характерно за младоженци, които искат да бъдат различни и модерни. Запомни, че няма определени правила, които трябва да се следват в деня на твоята сватба. Предлагат се елечета в различни цветове и материи. Класическият десен е в сиво и черно или по-модерните металически цветове. Ако желаеш да останеш без сако по време на сватбеното тържество, ще е добре да се отличаваш с цвят и десен от останалите роднини и приятели. Елечето трябва да е комбинирано с раиран панталон с цвета на елечето. Друга важна част от облеклото са тирантите, тъй като официалните костюми нямат колан.

Обувките

Днес младоженците носят много по-леки и изтънчени обувки от преди, както се наблюдава по модните подиуми, но за предпочитане са обувките с връзки. Не е приемливо да се ожениш с обувки тип пантофи, освен ако сватбата не се провежда на плажа или е неформална. Ако ти харесва класическия тип облекло, избери кожени обувки с връзки, които да са подходящи за всякакъв тип костюм без значение на часа на сватбата. В случай, че обичаш класическия стил, но искаш и да си модерен, нека обувките ти бъдат с квадратен или плосък връх, вместо остър или объл. Ако си решил да носиш тежки обувки, добре е панталонът да бъде широк в долната част.

Мъжка козметика

Процедурите за мъжка козметика стават с всеки изминат ден по-популярни. Тук ще намерите някои от козметичните центрове, предлагащи този тип услуга.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg

Ключови думи