Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Меден месец - История и съвети

История

В миналото първата брачна нощ е била начин за проверка за много двойки младоженци – минавала е добре или зле.

Знаменитият Виктор Юго (1802-1885) трябва да е треперил от страх за първата брачна нощ със своята съпруга Адела Фаучер. Вярва се, че до тази първа тяхна нощ, великият френски гений е бил девствен! Но също се вярва, че въпреки несигурността си, е пожънал голям успех, правейки любов девет пъти.

Но да бъдем честни – първата брачна нощ е най-лошата от всички за игрите на бог Ерос. Напрежението, насъбрано преди, по време и след сватбата със сигурност ще ви се отрази. Така или иначе, не забравяйте да сложите на вратата табелка с надписа “Не безпокойте”. След като се събудите на следващия ден ще гледате на нещата по различен начин. Отпочинали и оженени ще започнете вашия меден месец.

Вече сте обмислили пътуването за медения месец, нали? Ако това не е така, бъдете спокойни, защото в следващите редове ще обходим цялата планета, за да достигнем до идеалното за вас място.

След стреса покрай сватбата се отзовавате изведнъж на едно райско спокойно място. Трудно е да се възприеме! Но не се страхувайте, това е и една прекрасна възможност да се опознаете един друг, ако до сега не сте живели заедно. А в случай, че сте съжителствали досега, това е възможност да се отделите от ежедневието. Най-накрая сами!

Да се отправите на пътешествие не означава да се върнете уморени от посещаване и обикаляне на различни места. Отпуснете се, вземете си почивен ден, въпреки че сте във ваканция. Няма нищо по-хубаво от това да прекараш 24 часа без на излизаш от хотелската стая! Закуска, обяд и вечеря в леглото, танци, телевизия... и това, което вече знаем... колкото пъти имате нужда. Ако Виктор Юго е направил това, което е направил само за една нощ...

Казват, че когато за тевтонците настъпвал момента за женитба, те отвличали някое момиче от съседното село. Докато двамата били някъде скрити се хранели в продължение на 30 дни само с вода и мед (вярвали ли са, че тази смес има афродизиакални свойства). Това е времето, през което Луната преминава през четирите си фази. Ако през това време никой не ги открие, могат да излязат без да се страхуват, че ще ги разделят, защото се е считало, че за това време годеницата е забременяла. От тук произлиза изразът “меден месец” - ритуал, който бележи началото да един общ живот. Според традицията това е първото пътуване като семейство и един от най-важните спомени след сватбата. Затова няма значение дали вашата първа почивка заедно ще бъде 3, 4 или 30 дни, важното е тези дни да бъдат единствени и незабравими. За да изпитате върховно щастие, и преди всичко, ако не желаете да започнете да спорите няколко дни след сватбата, трябва всичко да е предварително планирано. Така ще имате време да организирате и решите спокойно всички подробности.

Как да изберем идеалното място?

Най-важната задача за младоженците е да изберат дестинация и вид на пътуването, което и двамата искат. Някои предпочитат райски кътчета, където да почиват и да се пекат на слънце; други - да се възползват от възможността да осъществят това мечтано пътуване и да изживеят някоя авантюра; а трети желаят да направят културен туризъм. Какъвто и да е видът на пътуването, най-важното е организацията, много информация и съвети от туристическите агенции или някой приятел, който е пътувал много. Проверете прогнозата на времето за мястото, което сте избрали, подсигурете се с дрехи за всякакъв случай. Направете си застраховка и необходимите ваксини, за да пътувате при минимален риск

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg

Ключови думи