Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

Типове силуети на булчински рокли

Силуетът отразява цялостния вид на булчинската рокля. Това е най-важният елемент, върху който трябва да се фокусира, защото формата на роклята е нейната основа. Силуетите за булчинските рокли могат да се разделят на четири основни вида.

Силует Бална рокля - Ball Gown

Това е най-традиционният силует, обикновено е комбинация от подходящ корсаж прилепнал по тялото, съчетан с пищна пола. Известна е като тип Принцеса.

Характерно за този силует е, че полага се характеризира с по-голям обем и набор в талията (набиране на плата в талията). Което я прави идеална е за слабите фигури и тези с крушовидна форма на тялото (полата скрива всичко), а за ниските жени е по-рядко подходяща (по-големият обем на полата много често визуално скъсявя фигурата).

Булчински рокли тип Бална

А-силует - A-Line

Това е силует с формата на буквата А - тясна горе, разширява се в гръдния кош и продължава надолу под формата на триъгълник. Това може би е най-известният вариант за пола, тъй като е подхожда за всякакъв вид тяло. Линиите на полата са винаги чисти и без да са набрани, но разбира се винаги има различни видове.

Идеална е за почти всички типове тела.

А-силует булчински рокли

Силует тип "По тялото" - Sheath

Модерен, по-секси вариант на традиционната сватбена рокля, този силует се характеризира със слаб профил, който плътно следва извивките на тялото. Идеален вариант за високи и слаби, както и за ниски и слаби (самата форма придава дължина).

Този силует не е подходящ за тези, които искат да прикрият някоя част от тялото си.

Булчински рокли

Силует тип "Русалка"

Името на този силует се определя от формата на полата. Характеризира се с втален силует тялото, ханша до коляното и силно разкроена долна част на полата. Особено при този силует е че се налага роклята да бъде направена от повече от две части, което спомага за силното вталяване на роклята. Модерен, по-секси вариант на традиционната сватбена рокля, този силует се характеризира със слаб профил, който плътно следва извивките на тялото.

Идеален вариант за високи и слаби, както и за ниски и слаби (самата форма придава дължина). Този силует не е подходящ за жени със силно изразен ханш, тъй като точно този силует на полата подчертава ханша.

Булчински рокли тип Русалка

булчински рокли

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg