Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Було, украса, наметало...

Като обща норма булото не трябва да бъде по-важно от роклята и трябва да е в унисон с нея. Не е толкова лесно да се намерят два еднакви бели цвята, главно защото материите са различни. Дължината на булото зависи от предпочитанията, но да се избира и от гледна точка на удобство. Има късо, дълго и средно дълго було, с един или два пласта, със семпла или сложна бродерия. Кое от тях ще е най-подходящо за теб? За да го избереш, трябва да имаш в предвид няколко неща:

Булото в зависимост от фигурата

Ако си висока, ще ти отиват всички видове; а ако си ниска, късо и средно дълго було, но никога по-дълго от равнището на талията.

Ако роклята е широка и без бродерия, можеш да използваш було със същата дължина за церемонията, а след това за празненството в ресторанта да го смениш с по-късо или да го махнеш.

Ако роклята ти има шлейф или горната част на роклята (бюстие или корсет) е с бродерия, която е добре да се вижда, препоръчваме късо и възможно най-прозрачното було.

За да определите броя на пластовете на булото: ако си ниска, ще е добре късо двупластово було с напълно прибрана и вдигната коса, с цел да изглеждаш по-висока. Ако си по-висока от младоженеца, не използвай много обемисто було.

Съвременното було

Късото и обемно було е перфектно за младите и дръзки булки; с дължина под ханша и украсено с пера - за високите и предизвикателните; а за тези, които искат да бъдат "умерено модерни" -един цветен акцент.

Диадемата, царицата на сватбата

Една много стара традиция счита булката за царица за един ден и от там обичаят да се слага диадема на главата й. В миналото в Западна Европа са били привилегия само на кралските и знатни особи, но днес много от булките си позволяват да ги имат в сватбения си ден. В България венците в миналото и короните в църквата днес играят ролята на диадемата. Въпреки това някои булки предпочитат диадемата да ги придружава през целия ден.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg

Ключови думи