Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

Обикновено това се случва, когато се е случило нещо трагично и не се притеснявайте, всички ще ви разберат. още...

Ръководство за шаферка

Ръководство за шаферка

Като всяка една шаферка, вие трябва да оказвате подкрепа не само по време на сватбата, но и по време на подготовката за голямото събитие. още...

Идеи за ограничен бюджет

Идеи за ограничен бюджет

Няколко трика, които ще ви помогнат в случай, че не разполагате с много средства още...

Брачен договор

Брачен договор

Брачният договор е писмено съглашение между бъдещи и/или настоящи съпрузи, който  урежда имуществените отношения още...

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

Съветът на стилиста за булчинска прическа

сватбена прическаПробните прическа и грим са задължителни за всяка младоженка. Всичко трябва да е подчинено на натюрела, индивидуалността и не на последно място – на сватбения тоалет. Редно е прическата да се съобрази с формата на лицето, с вида на косъма, с дължината на косата и с цвета й. Да се обсъдят най-подходящите аксесоари за главата на младоженката – воал, цветя, тиара, диадема или фибички. Стилистът трябва да предложи идеи без да се натрапва. Пробната прическа може да включва няколко варианта, докато се стигне до най-удачния.

 

Поинтересувайте се предварително от цената на услугата и какво точно ще получите в замяна, за да няма накрая недоразумения. Обикновено пробната прическа е с по-ниска цена от тази на сватбения ден. Има стилисти, които предлагат цялостна услуга – прическа и грим. Информирайте се с какви материали се работи, ще ви посетят ли в дома на сватбения ден и т. н. Ако опреснявате цвета си с боя, това трябва да стане 1 седмица преди събитието. Същото важи и за подстригването и освежаването на краищата.

 

В деня на сватбата трябва да предвидите толкова време за прическата и грима, колкото е отишло при пробните варианти. Оставете и 30 минути аванс. Подготовката започва първо с косата, а след това се полага макиажа.

 

сватбена прическа булкаАктуалните прически са естествено изглеждащите начупени коси и цветове. Освен кестенявите и шоколадови оттенъци, на мода са русите нюанси - от златисто и чаено до пепеляво с меднисти примеси. Кичурите продължават да държат позиции, като може да са в два или три цвята. Ако стила на роклята ви е ефирен и романтичен, спокойно може да бъдете със спусната коса и да изберете за украса тиара или разпръснати малки цветчета, фибички с камъчета или перли.

Класическият кок в предвид официалния случай, варира в разновидности. Косата може да е прибрана в елегантна и изчистена форма или по по-екстравагантен начин, в зависимост от тоалета.

Всъщност, няма ограничения и правила за сватбената прическа. Единственото условие е тя да бъде красива и издържана, да допълва цялостната визия по най-подходящия начин.

Младоженецът трябва да бъде подстриган седмица преди сватбата. Независимо дали е с къса или дълга коса, тя може да се моделира със стилизиращ продукт - гел, пяна или брилянтин.

За сватбения ден майките на младоженците могат да направят сешоар, който да оформи елегантна прическа и да подчертае линията на добре подстриганата коса.

Ако на тържеството ще присъстват големи шаферки, те, както и кумата могат да избират между стилно прибраните или спуснати коси, но не трябва да засенчват главната героиня на празника.

Снимките са предоставени от списание Coiffure Beauty

Автор: Списание Булка