Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Идеи за ограничен бюджет

Идеи за ограничен бюджет

Няколко трика, които ще ви помогнат в случай, че не разполагате с много средства още...

Брачен договор

Брачен договор

Брачният договор е писмено съглашение между бъдещи и/или настоящи съпрузи, който  урежда имуществените отношения още...

Ръководство за шаферка

Ръководство за шаферка

Като всяка една шаферка, вие трябва да оказвате подкрепа не само по време на сватбата, но и по време на подготовката за голямото събитие. още...

Предложения за брак

Предложения за брак

Места и начини за предложение. Какво би се харесало на Вашето момиче. Годежният пръстен. още...

Списание Сватбен каталог

 

fashion.bg

 

Списание Coiffure Beauty

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

Съветът на стилиста за булчинска прическа

сватбена прическаПробните прическа и грим са задължителни за всяка младоженка. Всичко трябва да е подчинено на натюрела, индивидуалността и не на последно място – на сватбения тоалет. Редно е прическата да се съобрази с формата на лицето, с вида на косъма, с дължината на косата и с цвета й. Да се обсъдят най-подходящите аксесоари за главата на младоженката – воал, цветя, тиара, диадема или фибички. Стилистът трябва да предложи идеи без да се натрапва. Пробната прическа може да включва няколко варианта, докато се стигне до най-удачния.

 

Поинтересувайте се предварително от цената на услугата и какво точно ще получите в замяна, за да няма накрая недоразумения. Обикновено пробната прическа е с по-ниска цена от тази на сватбения ден. Има стилисти, които предлагат цялостна услуга – прическа и грим. Информирайте се с какви материали се работи, ще ви посетят ли в дома на сватбения ден и т. н. Ако опреснявате цвета си с боя, това трябва да стане 1 седмица преди събитието. Същото важи и за подстригването и освежаването на краищата.

 

В деня на сватбата трябва да предвидите толкова време за прическата и грима, колкото е отишло при пробните варианти. Оставете и 30 минути аванс. Подготовката започва първо с косата, а след това се полага макиажа.

 

сватбена прическа булкаАктуалните прически са естествено изглеждащите начупени коси и цветове. Освен кестенявите и шоколадови оттенъци, на мода са русите нюанси - от златисто и чаено до пепеляво с меднисти примеси. Кичурите продължават да държат позиции, като може да са в два или три цвята. Ако стила на роклята ви е ефирен и романтичен, спокойно може да бъдете със спусната коса и да изберете за украса тиара или разпръснати малки цветчета, фибички с камъчета или перли.

Класическият кок в предвид официалния случай, варира в разновидности. Косата може да е прибрана в елегантна и изчистена форма или по по-екстравагантен начин, в зависимост от тоалета.

Всъщност, няма ограничения и правила за сватбената прическа. Единственото условие е тя да бъде красива и издържана, да допълва цялостната визия по най-подходящия начин.

Младоженецът трябва да бъде подстриган седмица преди сватбата. Независимо дали е с къса или дълга коса, тя може да се моделира със стилизиращ продукт - гел, пяна или брилянтин.

За сватбения ден майките на младоженците могат да направят сешоар, който да оформи елегантна прическа и да подчертае линията на добре подстриганата коса.

Ако на тържеството ще присъстват големи шаферки, те, както и кумата могат да избират между стилно прибраните или спуснати коси, но не трябва да засенчват главната героиня на празника.

Снимките са предоставени от списание Coiffure Beauty

Автор: Списание Булка