Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

След сватбата

И след толкова притеснения, свързани със сватбата, остават само още няколко неща:

Благодарствени писма за получените подаръци и присъствие

Винаги е приятно да получиш благодарствено писмо. Вашите гости са отделили време и пари за сватбения ви подарък и ще бъдат очаровани да знаят, че го оценявате. Най-малкото, което може да се направи е да се изпрати една малка, но оригинална благодарствена картичка. Можете да ги поръчате още когато поръчвате сватбените покани, за да бъдат в еднакъв стил. За всеки подарък е необходима една картичка. В случай, че подаръкът е от група гости, изпратете благодарствена картичка общо до групата, въпреки че ако разполагате с време може да адресирате по една картичка за всеки един. Признак на добри обноски е картичката да не е напечатана, а написана не прекалено формално на ръка.

Да запазим или преработим облеклото и букета

След като свърши тържеството, сватбената рокля няма защо да се отзовава в раклата за спомени. От нея могат да се направят много неща – от комплект пола и корсет до романтични възглавници.

Да я запазим вкъщи

Роклята трябва да се изпере на ръка (информирай се когато я купуваш), да се сгъне, да се увие в хартия и на се сложи в картонена кутия с нафталин. Така няма да се прояде от молци и няма да пожълтее от слънчевата светлина. Добре е това да се повтаря на всеки три или четири години и да се проветрява.

Да се даде на специализирано химическо чистене

Покажете петната на роклята и обяснете от какво са направени, за да могат да се почистят по-лесно. Нека се зашие навсякъде, където се е скъсало и да се подсилят местата, където са копчетата, за да не се загубят.

Да се пакетира във вакуум

Един добър вариант е роклята да се опакова във вакуум – по този начин ще се защити от влажност, прах, молци, т.н. Този начин е малко по-скъп, но може да се съхранява колкото време искате. Тази услуга се предлага в местата за химическо чистене.

Да я променим или продадем

Испанският дизайнер Хавиер Ларайнзар казва, че много жени имат идея за своята рокля от дванадесетгодишна възраст. И след цял живот мислене, е жалко да се използва само един единствен път и да се съхранява в шкафа. Булчинските рокли могат да бъдат измислени така че да се използват повторно след сватбата. В известна степен е да ушием две или повече облекла на цената на едно. . Може да се направи корсет – бродиран или с мъниста и обикновена пола, за да може да използва горната част с панталон или пола, а долната част с блуза, боди, т.н. Информирайте се за този вариант, когато купувате роклята.

Сватбените снимки в Интернет

Ако желаете да снимките да бъдат видени от всички ваши приятели, роднини и колеги, няма по-добър и бърз начин от интернет. Тук имате възможност да публикувате своите най-забавни снимки от сватбеното тържество, моминското и ергенското парти и медения месец. Страницата разполага с “помощ’, така че да можете да се справите дори и нищо да не разбирате от информатика.

Тъга, съмнения... сподели опита си във форумa

В този форум , свързан със сватбата ще обмените мнения и опит, ще получите съвети, адреси от бъдещи, настоящи и минали младоженци;-)

Ако не сте доволни от някоя от сватбените услуги

Тук е мястото където да се оплачете http://www.potrebitel.bg/

Вашите годишнини от сватбата

След първата година от вашата сватба, ще празнувате “памучна” сватба, втората – “хартиена” и третата – “кожена”. Петата година е “дървена” сватба, седмата – “вълнена”, десетата – “калаена”, а след дванадесет години – “копринена”. “Кристалната” е след 15 години, “порцелановата” – след 20 и “сребърната” след 25. След 30 години идва “перлената”, след 40 “рубиновата”, след 50 “златната”, а след 75 “диамантената”. И на всички тези годишнини, можете да се ожените отново, за да заздравите вашата връзка!

  • 1 година - Памучна сватба. Подаряват се хавлии и кърпи.

  • 5 години - Дървена сватба. Подаряват се дървени предмети.

  • 7 години - Медна сватба. Купуват се медни съдове за дома.

  • 8 години - Тенекиена сватба. Взимат се лъскави предмети за кухня.

  • 10 години - Сватба на цветята. Подаряват се саксийни насаждения.

  • 13 години - Дантелена сватба. Купува се спално бельо.

  • 15 години - Стъклена сватба. Подаряват се кристални предмети.

  • 20 години - Порцеланова сватба. Купува се порцеланов сервиз.

  • 25 години - Сребърна сватба. Подарява се сребро.

  • 30 години - Перлена сватба. За съпругата - перлена огърлица.

  • 35 години - Ленена сватба. Купуват се покривки, пердета.

  • 40 години - Рубинова сватба. Подарява се пръстен или накит с рубин.

  • 45 години - Сапфирена сватба. Подарява се пръстен или накит със сапфир.

  • 50 години - Златна сватба. Разменят се златни бижута.

  • 60 години - Диамантена сватба. Подарява се пръстен или накит с диамант.

  • 70 години - Благодатна сватба.

  • 75 години - Коронна сватба.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg