Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

Партньор за дълготрайни отношения

Дълготрайни отношенияПри избор на партньор за дълготрайни отношения повечето изследователи доказват, че човек изхожда от три показателя:

Типът партньор, който се търси. Дали да бъде отражение на идеал, или да е просто човек, с когото случаят го среща и който не е свързан с идеала.

На второ място е важно да се разбере каква необходимост реализира човек с избора си на партньор. Дали се търси лесен начин на живеене, дали се търси човекът, който винаги е склонен да поддържа личностната същност на другия или който да осигурява емоционално – икономическа сигурност, дали има стремеж към човек, за когото ще е нужно да се правят жертви или ще се цели изграждане на задоволителен жизнен стил.

На трето място типът партньор може да бъде избран от гледна точка на възможностите на избиращия. Имат се предвид възможностите от материален, социален, класов характер, както и от гледна точка на емоционалността. Защото привличането, както вече бе споменато, по своята същност е реципрочен процес. Човек не може да направи своя избор без симултанно (едновременно) да е станал обект на избор. Това именно увеличава привлекателността на процеса. Наблюдаваме интерес и влечение към онзи, който най-често се надява изборът да падне върху него.

 

Училище за родители

Нагоре   На горе

Автор: Диана Димитрова

Ключови думи