Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

24 заповеди на съвременния Адам

Съвместен живот"Мъжете са от Марс, а жените - от Венера." Достоен отговор на всички въпроси от типа: "Защо? Как той можа да направи това?" или "Защо тя постъпи по този начин?".

Всичко е просто - оказва се, че сме от различни планети. За това, как да се запази и заздрави бракът, да бъде той щастлив, може дълго да се спори. Но вместо бурни диспути и дискусии американецът предлага да се действа, като на първо място това се отнася за мъжете. За да бъдат обичани и единствени в очите на своята спътница в живота, съвсем не е задължително да сложат доспехи и да овладеят ездаческото изкуство. Много лесно е да станете рицар, ако съблюдавате някои прости правила. И така:

 1. Когато се върнете вкъщи от работа, преди всичко целунете съпругата си и й кажете нещо приятно. (Както виждате, нищо свръхестествено не се изисква от вас.)

 2. Поинтересувайте се как е преминал денят й, а когато попитате, имайте търпение да я изслушате: тя трябва да разбере, че на вас действително не ви е все едно какво й е на душата и как са нещата с децата и с приятелките й.

 3. От време на време поднасяйте на съпругата си цветя. Идеята не е нова, но неизменно носи резултат. Стига обаче тя да обича цветята.

 4. Понякога й помагайте в кухнята. Това ще изпълни с щастие сърцето на вашата дама. Не е беда, ако при това направите нещата не точно както трябва: по-важен е олимпийският принцип - главното е не победата, а участието.

 5. Ако се задължите на работа, позвънете и предупредете в къщи. Жените не могат да понасят неопределеността, а и освен това трябва да знаят кога да сервират вечерята.

 6. Когато понякога прекарвате вечерите си с приятели все пак помнете, че сте семеен човек, а значи не е грях да се върнете вкъщи по-рано от полунощ и на собствените си крака. Във всеки случай обезателно предупредете съпругата си къде и с кого сте. И не трябва да мислите, че по този начин сте под "тотален контрол". Обратното, жена ви доста по-лоялно ще се отнесе към миризмата на цигари, ако предварително знае, че такъв изход от вечерта н е възможен, а просто е задължителен.

 7. За дразнещите ви неща говорете само тогава, когато вече сте се охладили и отново се владеете.

 8. Ако виждате, че съпругата ви много иска нещо да ви каже, намерете в себе си сили - изключете телевизора оставете книгата настрани и внимателно я изслушайте.

 9. Най-малко четири пъти на ден се докосвайте до жена си - просто така, хванете я за лакътя, прокарайте ръка по косите... Това е много важно за жените.

 10. От време на време звънете на съпругата си от работата и й казвайте нещо приятно, например: "Звънят ти само за да ти кажа, че беше ужасно мила тази сутрин", или просто й кажете: "Обичам те!".

 11. Понякога можете да стигнете до там, че сам да изнесете боклука.

 12. Когато заминавате в командировка, винаги казвайте на жена си къде ще спите. Това ще я успокои.

 13. Бъдете солидарни със съпругата си, ако някой я извади от равновесие. По-късно можете да изкажете и друго мнение, но не и преди тя да се успокои.

 14. Понякога масажирайте гърба й, шията, раменете и краката. Тя несъмнено ще го оцени.

 15. Бъдете нежни не само в леглото.

 16. От време на време приятно я изненадвайте с билети за театър или кино.

 17. Сложете в портфейла си нейна снимка - за вас това е дреболия, а на нея ще й бъде много приятно.

 18. Когато в колата заедно с вас седи съпругата ви, сдържайте вашите пориви и се опитвайте да съблюдавате правилата за пътно движение. Вашето лекомислие само ще я разстрои.

 19. Ако излизате от къщи малко по-късно от съпругата ви, понякога й оставяйте бележка - дори нищо незначеща дреболия ще се превърне за нея в сърдечен балсам.

 20. Старайте се да бъдете така любезен със съпругата си, както в началото на вашите отношения.

 21. Оставяйте чиста банята и не забравяйте (!) да свалите седалката на тоалетната.

 22. Поправете вкъщи нещо, за което жена ви отдавна ви моли, и тя ще бъде на седмото небе.

 23. Намирайки се в приятна близост със съпругата, не реагирайте на телефонния звън. По този начин ще й дадете да разбере, че тя за вас е по-важна от всичко останало.

 24. Преди сън не забравяйте нежно да я целунете.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg