Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

Пет мита на сватбените гости

От много време гостите поканени на сватбено тържество вярват в няколко мита. За да бъдете един добър гост трябва да знаете, че тези митове са неверни. Предлагаме ви 5-те най-големи мита и оставяме на вас сами прецените дали трябва да им вярвате.

 

МИТ 1: Не носете черно.

Черна рокляДобри новини: Любимата ти черна рокля е подходяща за сватба. Много често тоалетите се избират с грешното схващане, че черното излъчва тъга и нещастие. Не се притеснявайте, че хората ще помислят, че черното ви облекло подхожда повече за погребение отколкото за сватба. Имайте предвид, че черното не винаги е подходящо, особено следобедни сватби, за сметка на това е напълно подходящо за вечерни церемонии.

 

 

МИТ 2: Питайте булката за всичко.

Трябва ви информация относно сватбата на която сте поканени? Не знаете къде сте настанени, или се чудите как да стигнете до мястото на сватбата, дали има кой да се грижи за децата. Първата ви мисъл е да се обадите на булката или младоженеца. Недейте! Те най-вероятно си имат достатъчно неща за дооправяне. Обадете се на шаферката, кума или кумата, някой от родителите или дори на сватбения агент ако имате телефона му. Или потърсете информацията на сватбения им сайт, ако имат такъв. Може би отговора на въпроса ви е на поканата. Ако все пак не успеете да намерите информацията, която ви интересува обадете им се, но винаги проверете другите източници на информация първо.

 

 

МИТ 3: Тъпо е да купиш подарък от списъка на младоженците.

сватбен подарък„Много по-добре е да купя подарък, който сама съм избрала, а някой от списъка... Така ще им покажа, че ги познавам много добре, пък и е по-изобретателно." Случвало ли ви се е да си помислите това, когато сте избирали подарък за сватба? Сигурно. Но дали наистина е така? Голяма част от младоженците предпочитат подаръци от списъка им - нали за това са си направили труда да го направят. Ако наистина държите да подарите нещо лично - купете нещо малко, но от сърце, и го добавете към подаръка, който те наистина желаят.

 

 

МИТ 4: Поканата значи, че може да си доведа приятеля/ката.

Ако на поканата няма изрично упоменато „и придружител" не си мислете че можете, ей така, да си доведете компания. Често списъка на гостите е ограничен от бюджета на двойката или от мястото с което разполагат. Затова е по-добре да попитате „Може ли?" преди да поставите младоженците в неудобната ситуация да търсят място за непредвидени гости.

 

 

МИТ 5: Двойката е задължена да ви настани.

Червени розиНезависимо, че сте пропътували „половината свят" за да присъствате на сватбата, това не значи, че младоженците трябва да заплатят вашия хотел или да ви подслонят при тях. Ако сватбата е добре организирана - ще имате резервация в някой хотел с добра цена, а ако няма попитайте за добри хотели в града.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg