Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

Реч за сватбата. 12 стъпки за увереност

Реч на кума сватбаКак да постигнете увереност при речите за сватбата в дванадесет стъпки

  • Очаквайте да бъдете нервни и го приемете

Дори и най-опитните оратори стават нервни. Вместо да се опитвате да се отървете от страховете си, по-добре ги превърнете в енергия, която да използвате по време на речта. Повечето от хората на сватбата ще се чувстват по същия начин когато представят своите речи.

  • Подгответе се

Когато знаете точно какво ще кажете и защо искате да го кажете, определено тогава всичко се променя. Ако трябва да изнесете реч без да сте подготвени, със сигурност ще бъдете нервни.

  • Репетирайте пред други

Намерете си публика като семейство или приятели, пред които да практикувате. Колкото по често го правите, толкова по-лесно ще ви бъде след това.

  • Поемете си дълбоко въздух и дишайте спокойно

Малко преди да започнете речта си, поемете си три пъти дълбоко въздух през носа. Когато издишвате, напомняйте си да се отпуснете.

  • Вдъхнете си увереност

Преди да изнесете реч на сватба или където и да е си вдъхнете увереност. Кажете си неща като 'Аз мога да направя това' и 'Ако направя грешка, това е ОК, защото се случва на всеки'.

  • Фокусирайте се върху публиката, не върху себе си

Повечето страхове на сцената са породени от това, че ораторите мислят за себе си в по-голяма степен. Не си задавайте въпроси за това как се представяте докато го правите. Спрете да фокусирате вниманието върху себе си, а го насочете към публиката и към това, което казвате. Ако сте много загрижени за това как звучите, попитайте самата публика. За вярване или не, това се приема много радушно.

  • Опростете това, което планирате да кажете

Повечето начинаещи оратори се опитват да кажат твърде много. След това те се притесняват да не би да остане нещо недоизказано и да си загубят мисълта. Това, което трябва да направите е, да кажете само това, което трябва, а не всичко, което сте мислили.

  • Визуализирайте успеха

Практикувайте техниките на релаксация в дните преди представянето. Легнете или седнете на тихо място. Дишайте бавно. Затворете си очите. Опитайте да си представите ситуацията - какво ще кажете и как хората ще реагират. Представяйте си, че говорите уверено. Избистрете детайлите си в съзнанието, колкото може повече.

  • Свържете се с публиката

Направете публиката свой съюзник. Говорете с някои хора преди представянето ви, така че да познавате поне няколко човека. Докато говорите го погледнете в очите. Това ще ви успокои и ще направи представянето ви по-лесно.

  • Научете се да импровизирате

Повечето хора няма да забележат колко сте нервни. Ако си изгубите мисълта, лесно ще я върнете, ако се научите да импровизирате. Така никой няма да разбере, че сте сбъркали. Докато държите брадичката си изправена, гърдите си изпъчени и изглеждате уверени, никой няма да разбере грешката ви.

  • Учете се от грешките си

Приемете грешките си по време на речта като част от процеса на учене. Това, че може да направите грешка не означава, че не можете да се учите от нея. Като следвате по-горните стъпки, със сигурност ще се справите по-лесно.

  • Проучете всичко добре предварително

Ако не ви достига информация за булката и младоженеца, не се срамувайте да питате. Хората винаги ще са готови да помогнат при съставянето на сватбената реч.

Идеи за сватбена реч на кума.

Форум за сватбата

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg