Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

Фън Шуи - Багуа

Багуа

Това е карта, която разпределя къщата на части и свързва обзавеждането на всяка част с „ценностите на живота”. „Ба” означава осем, а „Гуа” триграма. Тази схема помага да се определят пространствата, където има излишък от вещи или безпорядък. При добро подреждане и почистване на къщата, резултатите са позитивни.

Как се използва Багуа?

Необходимо да определите къде се намира входната врата на къщата и да разделите на следните части:

ПРОСПЕРИТЕТ И БОГАТСТВО

СЛАВА И ПРЕСТИЖ

ЛЮБОВ И СЕМЕЙСТВО

ЗДРАВЕ И СЕМЕЙСТВО

ЗЕМЯ
ЦЕНТЪР

ТВОРЧЕСТВО И ДЕЦА

УЧЕНИЕ И ЗНАНИЕ

ПРОФЕСИОНАЛНА КАРИЕРА

ПЪТЕШЕСТВИЯ

1) Зона на семейството и здравето

Това е квадрантът, намиращ се в ляво от централната част на вашето жилище. Цветовете на тази зона са синьото и зеленото, а материалът е дървото.

Поставянето на цветя допринася за подобряване на здравето и личните взаимоотношения. Ако обаче растенията са болни или повяхнали, създават отрицателна енергия. Не са подходящи кактуса и растенията с бодли. Малък аквариум, поставен в тази част на дома, прави чудеса само ако се поддържа чист.

Домашните задължения, които се вършат в тази зона засилват доброто състояние на сърцето и душата, увеличават самочувствието и вярата в успеха и допринасят за добро здравословно състояние.Концентрирайте се в подобряване на взаимоотношенията със семейството и приятелите.

2) Зона на просперитета и богатството

Това е левият ъгъл в дъното на вашия дом. Цветовете, които се свързват с тази зона са синият, пурпурният и червеният, и също материалът е дърво. Малък аквариум ще Ви донесе просперитет в икономически аспект, но е необходимо да бъде винаги чист.

За да подобрите този сектор от къщата си, трябва да бъдете благодарни за всички блага, с които ви е дарил живота. Оценявайте всеки човек и всеки ваш жизнен опит. Благодарността ще Ви донесе физически, умствен и духовен просперитет.

3) Зоната на славата и престижа

Това е централният сектор в дъното на дома. Неговият цвят е червеният и е свързан с природния елемент огън.

Доброто и силно осветление в тази зона допринася положителна енергия.

Добре е да се концентрирате в приобщаване и истинност.

4) Зоната на любовта и брака

Намира се в десния ъгъл, в дъното на къщата. Цветовете, характерни за този сектор са розово, бяло и червено. За да се активира тази зона, поставете кристални предмети, изображение на двойка или чифт фигури. Ако не сте омъжена, поставете червени рози и така ще увеличите шанса си да намерите вашата половинка.

Обичайте безгранично себе си и хората до вас. Това ще Ви помогне да правите всичко спрямо интуицията си и вътрешната си истина. Получавайте и се наслаждавайте на добрите неща от живота.

5) Зоната на творчеството и децата

Това е квадрантът, който се намира по средата в дясно. Неговият природен елемент е металът, а цветовете – белите и пастелни тонове.

Възпитайте детето в себе си и дайте шанс на творческото си начало. Бъдете отворени към всякакви възможности, които Ви предлага живота.

6) Зоната на пътешествията

Намира се в ъгълът в дясно на входната врата. Цветовете са бяло, сиво и черно. Може да поставите висящи метални предмети, които да издават звуци от вятъра.

Концентрирайте се върху качества, свързани със сигурността и властта. Нека всяко от действията ви има цел и ще се убедите, че те имат връзка с това, което ви се случва ежедневно.

7) Зоната на кариерата

Намира се в централната предна част на къщата. Цветовете, определени за този сектор са черното и тъмните тонове. Природният елемент е вода.

Поставянето в тази зона на аквариум с рибки с кръгла форма ще активира професионалната дейност, с която се занимавате. Нека аквариума не бъде голям, за да не „удави” проектите ви. Професионалната ви дейност може да се засили и с помощта на декоративен фонтан с вода и плаващи сини свещи, което създава баланс между ин и ян.

Работете, превръщайки професионалния успех в личен и обратното.

8) Зоната на знанието и учението

Това е квадрантът в предната част на къщата, в левия ъгъл. Черното, синьото и зеленото са цветовете, отредени за този сектор. Поставете достатъчно силна лампа, за да подобри тази зона.

Обърнете внимание на вашето вътрешно спокойствие и душевен мир.

9) Централната зона

Тя е свързана с природния елемент земя, а цветовете са жълтото и „земните” цветове. На централния сектор не е отредена никоя област от човешкия живот, но определя нашата връзка със земята. Добре е да сложите дървени мебели.

Наблегнете на своите способности, за да бъдете подготвени за промените в живота.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg

Ключови думи