Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Професионален грим за булки

грим булкаЗа направата на едни добър грим е нужно преди всичко много добро цветоусещане. За важен ден като сватбата, грима не само трябва да бъде направен добре, той трябва да изразява индивидуалността на булката. Най - важното нещо е да се уловят акцентите на всяко лице, да се подчертаят красивите черти и да се заличат несъвършенствата.

Грима в деня на самата сватба зависи както от гримьора така и изцяло от самата булка. Грижите и подготовката на лицето за важния ден, трябва да започнат поне месец преди това. Всички козметични процедури, които сте предвидили, трябва да приключите поне седмица преди сватбата.

Особено важно е да не се излагате на слънце или да ходите на солариум, в седмицата преди сватбата, за де не се получат неприятни изненади. Грижете се добре за кожата на лицето, подхранвайте я и я поддържайте свежа, тя ще ви се отблагодари като ви представи в целия ви блясък в един от най - важните за вас дни в живота.


Ето някои от по-важните неща:

  1. Изберете тона на фон-дьо-тена, един или дори два пъти по-тъмен от цвета на кожата ви в момента. Изключение се прави в случаите, когато имате силен изкуствен тен.

  2. За предпочитане е тона да бъде с леко розов нюанс, за да лицето ви да има свеж и здрав вид. Ако изберете жълтеникавите и пясъчни варианти рискувате да имате болнав и изморен вид.

  3. Ако кожата ви е мазна или комбинирана нанесете крем 10-15 мин. преди да сложите фон-дьо-тена. Ако кожата ви е суха нанесете крема напосредствено преди нанасянето на фон-дьо-тена.

  4. За мазна и комбинирана кожа нанесете на омазняващите се участъци (чело, нос и брадичка) гел намаляващ омазняването.

  5. Тук е мястото да споменем, че ако искате да коригирате някоя част на лицето си, можете да го постигнете с фон-дьо-тен. Например, ако искате да туширате някоя своя месеста особеност на лицето си - дебели бузи или голям нос. В частта, която искате да скриете, се поставя по-тъмен фон-дьо-тен - например на върха на носа или на бузите. Също както, ако искате да подчертаете скулите, ги маркирате с тъмен фон-дьо-тен и в горната част поставяте светло. Принципът е, че тъмното винаги прикрива даден недостатък, а светлото може да го подчертае.


Пудрата - това е част от основата на грима, която не трябва да пренебрегвате. Изберете пудра в нюанса на фон-дьо-тена или по-точно розово. Нанесете пудрата на челото, носа и брадичката, след което с голяма четка разнесете и на останалата част на лицето. Пудрата трябва да бъде нанесена на фин, тънък слой. Целта и е не да прикрива някакви дефекти, а просто да тушира омазняването и лъщенето на лицето ви.

 

Как да изберете сенките, с които да сте на сватбата.

гримЗабравете за тъмните и искрящи цветове. Категорично се забранява и блясъка по клепачите, сенките тип „брокатени" просто трябва да отстъпят място на по-нежните перлени нюанси, а най-добрият вариант - това са по пастелните тонове на лицето. В момента няма ясно изразени тенденции кой цвят е моден, затова всичко зависи до голяма степен от вкуса на дамите и от цялостната им представа за стил. Определено обаче, ако роклята ви е бяла или розова, а вие се появите нацапана със синьозелени сенки, нещо сте объркали в цялостната палитрата.


За това ето няколко съвета как да изберете цвета на сенките:

  1. Ако роклята ви е бяла или слонова кост, вие всъщност можете да си позволите почти всичко, тъй като не сте обвързани с никакъв цвят.
  2. Най-често избираните цветове са светло кафяво или бежово.
  3. Ако имате сини или сиви очи, може те да опитате с розови, лилави, сиви или сребристи сенки.
  4. Ако очите ви са кафяви, лешникови или зелени, можете спокойно да заложите на по-топли цветове като пурпурно, оранжево - розово (прасковено), светло зелено или златисто.

Друго и не маловажно нещо е това де се използва водоустойчива спирала.

Спиралата и моливът за очи. Единственото и може би най - важно нещо на спиралата това е тя да не бъде наслоявана. Няма да получите по-голям обем или дължина, ако наслойте спиралата много, крайният резултат на това ще са спластени мигли и ронеща са спирала. Моливът за очи е предпочитан пред очната линия в зависимост от сенките, които се нанасят. Можете да изберете между кафяв и черен молив, но в никакъв случай лилав, пурпорен или син, освен ако не искате очите ви да изглеждат зачервени.

Ружът - освен, че с него можете да предадете на лицето желания скулптурен вид. С негова помощ както и на пудрата бихте могли да прелеете цвета на лицето и деколтето ви.

Изберете червило в наситен и по възможност не перлен нюанс. Изключение може да се направи, ако сте нагримирана в кафяво или златисто, тогава можете да се спрете на златисто-кафяво или бронзово червило. Нанесете червилото от горе, с пухче нанесете фин слой пудра, после слагате още един слой червило и ефектът е двойно по-голям блясък и трайност. Разбира се можете да заложите и на гланца за устни.


Ако всичко това ви се струва сложно или сметнете, че няма да се справите сами, съветът ми е да потърсете услугите на професионален гримьор. Оставете се в ръцете на професионалистите, така резултата ще е зашеметяващ.

Нагоре   На горе

Автор: Ася Симова - професионален гримьор

Ключови думи