Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Сватбеният маникюр

маникюр    Стъпката към красивия маникюр започва с грижа за кожата на ръцете. Това важи с пълна сила и за най-важния ден от живота на жената.
Какъв е смисълът от изискан маникюр, декорация на ноктите или ноктопластика, ако ръцете са неподдържани и занемарени. Подложени на всекидневен стрес, напрежение и работа те заслужават много внимание.



Ето и някои съвети как да направите това:

  • Защитавайте кожата на ръцете си като я мажете с UV кремове и лосиони, за да я предпазите от вредните слънчеви лъчи.
  • Хидратирайте и подхранвайте с подходящи кремове във ветровито и сухо време.
  • Ексфолирайте кожата на ръцете си поне веднъж седмично.
  • Използвайте домакински ръкавици, когато вършите къщна работа.


    Ако вашите нокти са чупливи, отделете време за тях. Прегледайте с какво се храните, защото обикновено ноктите са много чувствителни към липсата на витамини и минерали. Добре е да консумирате храни, богати на витамини и минерални соли. За да имате красиви нокти, в менюто ви не бива да отсъстват пълнозърнест хляб, плодове и зеленчуци. Ако организмът ви страда от недостиг на протеини, тази липса рефлектира върху ноктите - те стават меки и чупливи. Задължително е веднъж седмично по 5 минути да правите масаж със специални кремове или масла за нокти, за да ги подхраните в дълбочина. Препоръчително е скъсяването на ноктите да се извършва само с картонени пили. Изборът на лакочистител също е важен за добрия вид на ноктите. Когато го купувате, следете в неговото съдържание да има витамин А и Е. По-скъп от обикновения, той не уврежда нокътната плочка толкова, колкото само ацетоновите продукти.

ноктопластика    Един от неприятните навици е гризането на нокти, което води до тяхното чупене, цепене, напукване, а дори и разкървавяване на кожичките. Често това се върши несъзнателно, но за радост в България вече се продават средства, които помагат спирането на този навик - Mavala Stop, Stop'n Grow и др.

    За красив сватбен маникюр много важни са оформените собствени нокти, френски маникюр или ноктопластика. Ако се спрете на варианта с ноктопластиката, трябва да знаете, че в основата й е добрата подготовка на естествения нокът. Той трябва да е идеално почистен от бактериите, за да не се развият те под покритието и да причинят увреждания. Да е сух и без никаква мазнина. Ноктите не бива да се мият с вода преди самата процедура. Говорейки за ноктопластика мисля, че тук е мястото да споменем основните видове:

 

Ноктопластика с гел

Гелът е химически разработен полимер. Не запечатва повърхността, нито пък затормозява биологичното развитие. Изкуственият материал позволява на ноктите да дишат, пропуска влага и не възпрепятства метаболитната активност на кожата под ноктите. За да се направи ноктопластика с гел, трябва предварително нокътят да се подготви с фина пила. Със специално лепило се залепва удължител. Изпилва се границата между естествения нокът и удължителя. Отгоре се нанася гел за моделиране на ноктите. След това същинският изглаждащ гел, който превръща нокътя в стъкло и той става изключително гладък.

 

Ноктопластика с акрил

Този вид ноктопластика е много удобна и създава усещането, че нокътя е естествен. Поставени по този начин, ноктите издържат около 3 седмици в зависимост от грижата, която сте полагали за тях.

 

Стъклопластика (Fiberglass)

Уникална система, която използва копринена нишка, за да създаде невероятно красиви нокти. Те имат забележителна твърдост, без нежелано удебеляване.


Ето и няколко практични съвети за сватбения маникюр:

  • Ако сте решили да си сложите ноктопластика за сватбения ден, не забравяйте, че ще ви трябва време, за да свикнете с изкуствените нокти. Не прибягвайте към поставяне на ноктите в деня преди сватбата. Това трябва да стане поне една седмица по-рано. Така ще свикнете с новите си нокти и ще се чувствате по-комфортно и уверено.
  • Декорацията на ноктите е най-добре да се направи в деня преди сватбата. Така няма да има възможност да се излющи или повреди.
  • Маникюрът на ноктите на ръцете и краката трябва да е еднакав или да си подхожда.
  • Маникюрът на шаферките не трябва да изпъква над този на булката. Все пак, вие сте звездата на деня.
  • Маникюрът вече не е новост и за силния пол. Младоженецът също има нужда от него, все пак и неговите ръце ще са на показ.

Нагоре   На горе

Автор: списание БУЛКА