Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Сватбена рокля за бременна булка

булчинска рокля за бременниНапоследък все по-често се случва Менделсоновия марш да зазвучи, когато щъркелът известява за скорошна поява на наследник.

Ако и вие сте сред тази категория булки, ясно е, че положението, в което се намирате изисква още по-прецизен избор на сватбен тоалет. Коремчето на всяка бременна жена нараства с месеците много индивидуално. На някои им проличава още в началото, а на други едва в края на бременността. В общия случай обаче, до петия месец фигурата леко наедрява, а след това обиколките ви стават непредвидими и талията ви постоянно се увеличава с n-сантиметри.

 

Добре е бременната младоженка да направи сватбения си тоалет по поръчка. След като обиколите булчинските салони и магазини и вече сте ориентирана в предлагането, изберете си доверен дизайнер, който ще бъде вашия съветник и консултант. Обсъдете с него възможните модели, съобразени преди всичко с големината на коремчето ви и с датата на сватбата. Поръчайте тоалета си два месеца преди събитието, като направите последната проба седмица преди Големия ден. Ако сте привлечена магнетично от булчинска рокля и искате веднага да я купите, например месец по-рано, непременно се уговорете с управителя на магазина да има ангажимента по корекция на роклята ви пет-шест дена преди сватбата. Това е изключително важно, тъй като в по-напреднала бременност, талията ви може да се промени с 5-6 см.

 

И така, какъв модел да изберете!?! Класиката корсет с пола е много подходяща за бременните младоженки до петия месец, тъй като горната част може да бъде направена с елегантни връзки, които се пристягат спрямо фигурата, а на долната, странично на талията да бъдат пришити ластици с идея "спокойно, мога да си пълнея".

 

За по-едрите бременни булки са подходящи туниките - панталон или пола с дълго ефирно сако от шифон или органза, както и рокля с висока талия, която е срязана под бюста и се спуска свободно по тялото.

 

Изберете тоалета си от меки материи, които падат тежко надолу, за да издължават силуета ви. Такива са шифон, жоржет, естествена коприна, нежни еластични дантели и др. Избягвайте твърдите тафти, които ще придадат още по-голям обем на фигурата ви.

 

Акцентът в дрехата може да се постави с декорации от камъни, кристали, пайети, мъниста, перли или нежна флорална украса, но задължително в горната част - на деколтето или ръкавите, за да отнема вниманието от заобленото ви коремче.

 

За финал, не забравяйте, че обувките ви за сватбения ден трябва да са ниски, удобни и с плътни токчета!

Нагоре   На горе

Автор: