Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

Капаните на първата брачна нощ

Капаните на първата брачна нощПо принцип "капаните" вече не са капани за съвременните младоженци, както и първата брачна нощ не е това, което е била. Отдавна е минало времето, когато в тази нощ се пренася в жертва девствеността на девойката в чест на бог Хименей (от името му произлиза и наименованието на девствената ципа - химен, която се разкъсва при първия полов контакт). Днес, повечето от младоженците предварително са "консумирали" екстрите на секса и определението за първата брачна нощ по-скоро може да бъде първата нощ (сутрин) след сватбата, която ще запомните, ако сте издръжлив на пиене.

Така че, капан № 1 е АЛКОХОЛЪТ.  Има нещо в сватбите, което забележително повишава алкохолната устойчивост и ентусиазма за пиене, но масова практика е младоженецът към края на вечерта да е пиян като финландец на руски ферибот. Затова,  ако сте решили да спазите обичая и да имате истинска брачна (а не кошмарна) нощ - пийте до момента, в който булката има ясни очертания и определено ви изглежда по-красива от кумата.

Капан № 2  - БРАЧНОТО ЛОЖЕ. Вероятно сте си ангажирали хотел за този специален повод или поне имате на разположение отделна стая. Добре би било да сте далеч от еротично насърчаващите подмятания на хора с опит, на които всъщност не може да се вярва докрай, тъй като датират или от друга историческа епоха, или са преразказ на спомените на булката. Можете да направите този момент специален, като изненадате младоженката (защо не и младоженецът) със завладяващо подредена стая, в която горят ароматни свещи, искри френско шампанско и до леглото стои изкушаваща купа с ягоди и сметана.

Капан № 3 - УМОРАТА. Никой не очаква от вас след 12 часов сватбен маратон да изглеждате като новобранец в първи гарнизонен отпуск. Ако все пак имате такъв дух в такова тяло, запомнете обстоятелствата. Може да ви помогнат в затруднени интимни ситуации след 10-20 години. (Не дай Боже, по-рано!) Срещу умората има един единствен универсален лек - любовта! Тя ще ви даде сили да превърнете първата брачна нощ в незабравимо събитие, за което ще се срамувате да разказвате на децата си.

Капаните на първата брачна нощ

Капани номер 4,5 и 6 - ГОЛЕМИТЕ ОЧАКВАНИЯ Ако сте непоправими оптимисти, сигурно сте си направили планове как точно ще протече първата ви брачна нощ. Не се заблуждавайте, тези планове се сбъдват едва в 10% - така поне твърди едно американско проучване. Но, не се отчайвайте - в България нещата не се подчиняват на никаква статистическа или житейска логика. Вие сте длъжни да опитате.

Всъщност, първата нощ не е толкова важна. По-важни са нощите след нея. Щом обичате някого, ще имате много прекрасни нощи и не е страшно, ако нямате ясен спомен за първата. Какво ви пречи, ще пробвате отново!?

Ако вашата брачна нощ е наистина първа, то вие вероятно сте изчезващ вид, за който се знае малко и ще се радваме да научим как изглеждате. Пишете ни!

 

Капаните на първата брачна нощ

Нагоре   На горе

Автор: Диана Димитрова