Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

Само за мъже: Не се страхувайте от тъщата!

тъщатаТъщата е майката на вашата половинка. Това буквално означава, че в твоята любима живее половин тъща.

Навремето Балзак казал, че ако искаш да разбереш в какво ще се превърне жена ти - погледни към майка й. Ама не бързайте да се плашите - времената се променят.

Днес тъщата печели почти колкото тъста, командва, финансира и инвестира. Обича децата си, колата си и вас, стига да не й напомняте на мъжа й.

За да я спечелите, трябва добре да печелите, да харесвате това, което прави и да не критикувате тоалетите й, дори да сте убедени, че са на жена ви. Ако тъщата е „главата„ на семейството не ви съветвам да се правите на Наполеон. Ще преживеете своето Ватерлоо веднага щом се опитате да оспорите мнението й, дори и за снощния мач! Тя може да не го е гледала, но има мнение! Това трябва да се уважава.

Ако сте попаднали на тъща-къщовница, събувайте обувките си пред вратата, купете й система за почистване „Rainbow„ и не пипайте дистанционното с мазни ръце. Това на първо време е достатъчно. И не оставяйте косми по сапуна, трохи по масата и дрехи по пода. Канете приятели само ако имате достатъчно технологично време да изчистите след тях и да изтрезнеете. И умната с капака на тоалетната!

Ако съдбата ви е срещнала с госпожа „съвършенство„ - тежко ви. Никога няма да сте достатъчно добър за дъщеря й. Все някой друг ще е по-внимателен, по-добър, по-умен, по-богат, по-загрижен от вас. Примирете се! Споровете с нея са безсмислени: първо тя говори, вие мълчите, после вие мълчите - тя говори. Най-добре си мълчете. Голяма грешка е да се опитвате да й се доказвате. Дори и да кима с глава като Ники Кънчев, тя е убедена, че никога няма да станете богат!

Тъщата-интелектуалка е друга бира. Тя ви смята за свой син, подкрепа ви, насърчава идеите ви, дори взема от време на време ваша страна в спора. С нея може да отидете на кино, на кафе, дори на екскурзия. Всичко това до момента, в който не получи оплаквания от дъщеря си. Тогава се превръща в тигрица, която е пила Ред-бул. За такива моменти хората (вероятно мъже) са измислили походното легло и спалния чувал. И поговорката „приятел в нужда се познава„. Най-добре да се изнесете от къщи и да я оставите с усещането, че сте потърпевш, а не виновен. Това става безмълвно, с тъжен поглед, прегърбени рамене и сломен вид. Поне докато завиете зад ъгъла.

Тъща мечтаТъщата-мечта е дружелюбна и усмихната като в реклама на паста за зъби. Тя грее като лятно слънце и мед й капе от устата когато говори за вас с приятелки. Старае се да не се натрапва, деликатна е, знае до къде са й правата и какви са й задълженията. Помага всеотдайно без да търси благодарности и облаги в замяна. Винаги е на точното място в точното време. Щедра и услужлива - винаги на разположение.

Ако сте попаднали на такова съкровище значи .... сънувате! Ало, ало, събуди се! Стига спа, ставай, че трябва да занесеш зимните дрехи на химическо, да видиш ютията, че нещо не дига пара и да не забравиш боклука на излизане. Айдеее....

 

Нагоре   На горе

Автор: Диана Димитрова