Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

Домът в синьо

Синьо / Море

обзавеждане в синьоСиньото и неговите различни вариации са символ на свежест и спокойствие. Може да се използва за всяка една стая от дома: хол, трапезария, тераса, кабинет, баня или спалня, като за последната е подходяща небесно синята тоналност. В кухнята се препоръчва за покривки и посуда, но не е препоръчително да се прекалява поради ефектът от намаляване на апетита.

Чрез небесно синьото пространството се разширява оптически, създава се свежест чрез комбинацията му с по-светли цветове или контраст – при съчетанието с червено. Нюансите на синьото започват от тъмното, минават през тюркоазеното и стигат до небесно синьото. С помощта на синия цвят се предизвиква усещане, че времето тече бавно и човек се чувства по-спокоен. Особено подходящ е за спалня.

синя спалняИзползваните платове могат да бъдат с различни десени, но без да се прекалява. Въпреки че се счита за момчешки цвят, синият цвят е подходящ за пространства унисекс, като създава приветлива, модерна и свежа обстановка.

Може да изберете всякакъв плат и материал, защото синьото стои добре с всичко.Този цвят има успокоителен ефект и е подходящ за места, отредени за почивка. Сините тоналности са предпочитани за малки стаи, защото създава оптически разширява пространството. За да предизвика ефект за дълбочина се избира тъмносин цвят, а за големи помещения – светли нюанси.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg

Ключови думи