Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

Домът в зелено

Зелено / ябълка

обзавеждане на спалняИ като последен основен цвят ви предлагаме декориране в зелено, цвета на надеждата. Зеленият е цвета на природата и е символ на свежест и хармония. Той предава равновесие и най-малко дразни очите.

Хората, които обичат този цвят, са любители на природата. Комбинира се с неутрални бледи цветове, за да контрастира. Зеленото често се възприема като неутрален цвят, т.е. нито като топъл или студен цвят. Зелените тонове имат различна характеристика в зависимост от количеството синьо или оранжево, което съдържат. По тази причина зеленото се съчетава с много други цветове.

Ще изберем по-тъмното зелено, ако желаем да създадем по-уютна обстановка. Светло зеленото се предпочита за усещане на спокойствие и отмора на погледа. Стимулиращият ефект се създава от турско синьото и е особено подходящ за детска стая. Зеленото добре се съчетава с жълто, което допринася за по-радостно настроение.

обзавеждане в зеленоТова е един от цветовете на мода при обзавеждането на всяко кътче от дома и когато влиза в комбинация с друг цвят създава свежест, свобода и позитивни мисли. Зеленото доставя енергия и виталност, което е прекрасно за децата.

Ако не желаете целият ви дом да бъде в един цвят, изберете зеления за мебелите, дивана или завесите. Той е неутрален цвят и кара останалите аксесоари в стаята да изпъкнат.

Целеният цвят разширява оптически пространството и през лятото създава усещане за свежест. Подходящ е за онези части на стаята, където слънчевите лъчи проникват директно.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg

Ключови думи