Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

Автомобили

Не се лишавайте от лукса да наемете за сватбата си един класически автомобил, лимузина или включително каляска.

сватбен автомобил

Има толкова цени, колкото и модели и последните новости са да пристигнеш с хеликоптер, последен модел Ролс Ройс или да се направят следи на венчални халки в небето. Освен всичко друго, е възможно да поръчате заедно с колата и шампанско, чаши и запис на своето пътуване. Има фирми, които предлагат микробуси и автобуси за транспорта на вашите гости.

В повечето случаи, важна е изненадата. Оригинална беше идеята на едни младоженци, които се появиха на сватбата си с коли костенурки в различни цветове за себе си и основните си гости.

Оригинални предложения за транспорт

сватбена каляскаВсичко е въпрос на въображение, има предложения за всеки вкус. Защото, кой не е мечтал някога за каляската на Пепеляшка? Каляските са един романтичен и елегантен начин да се придвижите до избраната от вас църква и да оставите с отворена уста гостите си;-) За по класическия тип сватба, лимузините, снабдени с всякакви удобства в тях и античните ?колите са по-подходящи.

Декорация на колата

лимузина под наемТова е важна подробност, която трябва да имате в предвид и нейният избор зависи от мястото, където ще празнувате и стила на вашата сватба. Колата може да бъде украсена с цветя на предната или задната част (и по-малки на прозорците). Цветята са обикновено естествени и в нежни цветове. Друг вариант за белите ленти, които да се веят от вятъра. Освен бели, оригинално е и лентите да бъдат в различни цветове и балони завързани на антената на колата. Може да приготвите същите ленти и за колите на вашите роднини. Ако сватбеното тържество ще се проведе на открито, извън града, подходяща украса е букет, поставен вътре на задната част на колата. Букетът е от естествени цветя и някакъв детайл от полето (например стрък жито). Ако решите да наемете каляска, украсата трябва да е много семпла, тъй като каляската само по себе си е достатъчно красива и внушителна. Възможно е приготвите някой малък романтичен детайл за юздите на конете.

Консервени кутии, завързани на колата на младоженците

забавноОбичаят да се завързват консервени кутии на колата на младоженците, когато те тръгват на сватбено пътешествие, не е български и произхожда от времето на Тюдорите в Англия. Гостите за замервали с обувки двойката младоженци при тяхното излизане от църквата и се считало като знак на късмет, ако някой успее да улучи каляската, така че да предизвика шум. По-късно тази шега се променила малко, но обичаят се запазил.

От друга страна, свиренето на клаксона на колите от сватбеното шествие е свързано с прогонването на злите духове.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg