Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

Мебелиране и декорация за сватбата

Навеси, мебелировка, подиуми, сервизи и други

Навесите/тентите служат да предпазят гостите от дъжд, слънце, вятър, студ и насекомите в градината. Фирмите, които организират тържества на открито обикновено разполагат със свои собствени различни модели навеси. Най-добрите от тях имат и завеси от двете страни, които се вдигат и спускат в зависимост от атмосферната температура. Ако сватбата се провежда през студен ден или вечер е добре да се предвидят и печки – например за сто души ще имате нужда от три. Подиумът (подовата настилка) е важна за сватбите, които се провеждат на открито. Тя е много удобна за гостите, тъй като коригира неравностите на терена и се избягват неговата влага и пясък. По този начин градината не се разваля, а гостите не се цапат.

Санитарни кабини: Няма нищо по-неприятно да си на празник и да има километрична опашка за тоалетната. За да се избегне този проблем е добре да се наемат няколко портативни санитарни кабини – по една кабина на всеки 50 гости. Елегантно и препоръчително е да има различни за мъже и жени.

Проверете също дали ще се наложи вие да наемате също звукова, електрическа (нужни за музикалното оформление) и светлинна инсталация (особено ако сватбата е вечерна), както и маси, столове и сервизи за хранене.

Трябва да се определи място за гардероб и да разчитате на някой познат, който в началото и края на тържеството да се погрижи за връхните дрехи на гостите ви. Също е необходимо да разполагате и място, където да се паркират колите. Средно на двама гости се пада по една кола.

Оригинална идея: За да постигнете хармония и на вашата сватба приложете традиционната китайска наука Фен Шуи – чрез съгласуване на форми, светлина и цветове.

Ако сватбата е вечерна и на открито, можете на маркирате пътеките на градината с бели камъни, които отразяват лунната светлина и указват пътя.

Декорация

За декорацията на сватбеното ви тържество могат да се погрижат специализирани фирми. Декорацията включва не само украсата с цветя, но и цялостния облик на залата или мястото, където ще празнувате:балони, плакати, гирлянди, свещи, т.н. Убедете се предварително, че цветовете и стилът които ще бъдат използвани ще са в унисон с цялостната визия на сватбата. Вижте снимки от фирмата на украса, направена за друга сватба и поискайте препоръки.

Оригинални идеи

Фотофети – Те са не само декорация, а магнетични снимка – конфети (с по-голям диаметър), които могат да останат като спомен за вашите гости.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg