Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

Видеофилми

видеозаснемане на сватбаМного фирми предлагат заснемане на сватбата на DVD или видео във формат за интернет. Така ще можете да ги изпратете на приятелите, които не са имали възможност да присъстват на сватбата ви или на колегите ви на работа. Едно предложение: филмовият вариант на видео може да бъде направен в две версии – един дълъг и пълен, и друг по-кратък, за да бъде показан на приятелите и роднините след медения месец.

Съвети за избор на видео оператор

  • Хубаво е операторът, който ще заснема вашия филм, да има достатъчен опит при снимането на сватби. Начинаещите неминуемо допускат грешки, а никой не желае точно филмът от сватбеното му тържество да бъде заснет некачествено или с пропуски. Уверете се, че операторът или някой друг ще може добре да обработи филма преди да ви го предаде. Хубаво е да се снима и с повече от една камера, защото по този начин ще се обърне внимание на повече аспекти и гледни точки на сватбата. Попитайте оператора дали може да добави и специални ефекти към вашия филм.
  • Както фотографът, така и операторът е добре да бъдат професионалисти, но за да се сработят по-добре, е възможна една предварителна среща., на която да се уточнят някои подробности.
  • Изборът между фотограф и видео оператор: - Когато сватбеният бюджет нарасне значително, някои решават да изберат между фотограф и оператор. Фотографът запечатва определени моменти, а филмът ви позволява да видите сватбата във всеки един момент. Решете кое от двете е по-важно за вас. Ако изберете фотографът, е възможно да заснемете поне основните сцени от сватбата, и обратното. Едно от предимствата на заснемането на филм на DVD е, че то позволява на вас, вашите роднини и приятели, както и на идните поколения, да съживи отново сватбеният ден – там са хората, които означават за вас толкова много, музиката, гласовете. Всичко се съживява на видео или DVD. И така, ако така или иначе сте решили да похарчите пари за най-важния ден от живота ви, важни са и фотографът и операторът.
  • Важна ли е добрата техника? - Добрата камера е важна за доброто техническо качество, но не гарантира и добро качество като цяло на филма, защото добрият филм се прави най-вече от един талантлив и креативен оператор. Изберете оператор, който обича работата си, обръща внимание на подробностите и е творец.
  • DVD или VHS:
    - Видео лентите се увреждат с течение на времето. А едно от най-големите предимства на филмът е да остане за идните поколения. Затова е добре да имате заснет филм не само на видео лента, а и на формат DVD, дори да нямате в момента DVD Player.
сватба заснемане

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg

Ключови думи