Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

Идеи за ограничен бюджет

Няколко трика, които ще ви помогнат в случай, че не разполагате с много средства или прости искате да спестите или се лишите от някои детайли:

Да се ожениш извън натоварения сватбен сезон

Ако решите вашата сватба да бъде през есента или зимата, ще имате възможност да изберете по-свободно датата и часа за сватба както за гражданския, така и за църковния брак и ресторанта. Пътуването за медения месец извън натоварения летен сезон също ще бъде по-евтино.

Коктейл вместо банкет

Ако разполагате с ограничен бюджет, една формула, която все повече се прилага в България е коктейлът. С по-малко средства вашите гости ще бъдат почерпени и доволни.

Да празнувате сватбата си на открито в селска къща

Ако някой от вашите роднини или приятели разполага със селска къща в близост до природата, можете спокойно да осъдите организирането на сватбеното тържество там. Но имайте в предвид, че този тип празнуване предполага поръчването отделно на всички услуги и предвижване до мястото.

По-евтини украси с цветя

Добра идея е да използвате и изкуствени цветя за украсата в ресторанта, а за украсата в църквата може да поделите разходите с други двойки, които ще сключват брак в същия ден.

Сватбено облекло под наем

Никой няма да познае дали сватбеното ви облекло е купено или взето под наем. На нашия пазар има все по-голям избор от фирми, които предлагат този тип услуга.

Да вземете на заем колата за сватбата

Винаги има някой роднина, който разполага с красива кола и за този ден ще я отстъпи на младоженците. И така, остава ви само да я украсите по подходящия начин.

Помолете някой приятел да направи сватбените ви снимки

Добра алтернатива е да спестите пари. Трябва обаче да сте готови и за не толкова добър резултат за снимките.

Да проучите предложенията за ресторантите и хотелите

Някои от тях правят подарък на младоженците като първа брачна нощ или пътуване, украси с цветя, декорация на масите и салона или безплатна вечеря за първата годишнина.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg