Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник
- +Размер на текста:

Фотография

сватбен фотографМладоженците ще бъдат снимани във всеки един момент и място...Времената се сменят, с тях и сватбената фотография. Може да качите снимките от вашата сватба в интернет и по този начин вашите роднини и приятели от цял свят ще могат да споделят с вас спомените от този токова специален ден. Освен това, цифровата фотография позволява да се правят немислими за няколко години назад неща, като например да се комбинират хора от различни снимки, да се махнат или сложат хора на една снимка, да се смени фона и т.н.

Съвети за избор на фотограф

За да наемете услугите на фотограф и/или оператор е необходимо да разберете предварително дали в ритуалната зала/църквата/ресторанта нямат фотограф, с който те единствено работят. Защото в този случай само той ще може да ви направи снимките. Ако избирате вие фотограф, има няколко по-важни неща, които трябва да имате в предвид, като по този начин ще бъдете сигурни, че избирате най-добрия.

  • Aпаратите и разходите - Както снимките, така и филмът са единствения официален графичен спомен от сватбата и не си струва да се импровизира и да се спестява пари точно тук. Проверете дали фотографа има професионален аналогов и цифров фотоапарат. Фотографът ще носи ли специално осветление, отразители, т.н.;От друга страна, в случай че фотографът има помощник, ще има ли допълнителни разходи; Колко часа снимане влизат в цената и колко часа ще са необходими реално; Някои фотографи имат по-високи цени за допълнителни часове.

  • Вижте снимки и филм, направени от фотографа - Няма по-добро доказателство за качество от това да видиш нещо снимано вече. По този начин ще разберете как приблизително ще изглежда вашия албум със снимки и филм и как работи фотографът, какво бихте искали да промените, т.н. Важно е и облеклото на фотографа, за да бъде той в унисон със сватбата.

  • Има ли резервен фотоапарат - Трябва да се предвидят всякакви случаи, все пак това е най-важния ден във вашия живот.

  • Сравнете различните услуги
    студиина снимка Много от фотографите предлагат и други услуги освен снимането, като например направа на монтаж, албуми, снимки, филм, интернет страница и диск. Интересно е да знаете предварително дали фотографът може да ви направи снимки на гражданския брак в случай, че той не е в същия ден на сватбата? Може ли да прави чернобели снимки или цвят сепия? Всичко това струва ли нещо допълнително? В случай, че се плати предплата, може ли да се намали цената? Има фирми, които подаряват кожен албум, а други изпълняват поръчката по-бързо от други.

  • Уточнете точно какво искате – Фотографският репортаж се осъществява обикновено на различни места в продължение на цялата сватба: дом, църква и ресторант. Но понякога на младоженците се правят снимки на по-специални места : сред природата, в студио, т.н. Хубаво е всички тези аспекти предварително да са уточнени с фотографа, както и нито вие нито той да налага някакви правила.

  • Разполага ли с in situ услуга? – Възможно е да ви интересува експресни фотографски услуги за тези от вашите гости, които искат да имат спомен от сватбата. Това са цветни снимки със стандартен размер за гостите на вашата сватба, които желаят и платили предварително в ресторанта.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg

Ключови думи