Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

Размер на текста: + -

Ергенско и моминско парти

В миналото в България ергенската/моминската вечер са се свързвали с раздялата на момковите/момините приятели преди началото на един нов етап от техния живот. Някъде се е подарявало и подарък – нещо срещано и много други страни.


Моминско парти на английски е Bridal Shower (“обсипвам” булката с подаръци). Традицията за подаряване на малък подарък на бъдещата булка носи началото си в Холандия. В случаите когато булката не е получавала бащиното си одобрение за бъдещия съпруг, тя не е била способна да предложи зестра. Нейните приятелки я “обсипвали” с подаръци, така че тя да може да се омъжи без помощта на баща си.


Ергенското/моминското парти може да бъде организирано тайно от приятелите/приятелките или бъдещите младоженци да вземат дейно участие в организирането на собственото си парти. Най-важното е, че тази вечер протича (обикновено) за няколко часа и на нея присъстват най-близките приятели/приятелки, както и роднини.


Както ергенското парти е само за мъже, така и моминското е само за жени. Възможно е младоженецът да присъства в края на партито с цел запознаване с приятелките на булката. В някои случаи младоженците организират заедно предсватбените си тържества като по този начин партито става много по-забавно и голямо.


Поканите за такъв вид тържества са неофициални – информира се посредством телефонно обаждане, писмо по електронната поща или малки картички с духовит текст. Според предпочитанията (хоби, любима музика, т.н.) на младоженеца/булката може да се определи най-подходящата тема за поканата и партито. Тук можете да намерите електронни картички с различна тематика:.....


Независимо от местото кадете празнувате ергенско/моминско парти (ресторант, вкъщи, сред природата, т.н.), предлагаме някои интересни идеи за да бъде този ден/вечер по забавен и незабравим.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg