Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Съвети за музиката

Как да изберем музикантите?

Вижте тяхно изпълнение – Няма значение известността и репутацията на групата или DJ. Най-добрият начин е да ги видите предварително на някое тяхно участие, защото освен техните гласове, инструменти и репертоар, е необходимо да сте сигурни, че подходът им към публиката също ви удовлетворява. Подсигурете се, че музикантите, които сте видели и харесали, са точно тези, които ще свирят на вашата сватба и че познавате всички, не само ръководителя им.

Поискайте препоръки – Попитайте групата или Dj къде са били техните последни изяви и се обадете, за да поискате препоръки. По този начин ще разберете дали са сериозни и дали могат да се справят със стиловете музика, които искате да се изсвирят. Друг начин е някой да ви препоръча: може да се свържете с друга двойка младоженци, на чиято сватба са участвали тези музиканти и да попитате за техните впечатления, цени и съвети.

Нека всичко бъде написано – За да бъдете сигурни във всичко, сключете договор с музикантите. Хубаво е той да съдържа: номер на лична карта, дата, час и място на сватбеното тържество, цена, включваща всички подробности. Проверете дали имат предвиден вариант, в случай че някой инструмент се повреди или някой от музикантите се разболее. От друга страна, те трябва да посочат кога да бъдат почивките, нужната им електрическа мощност.

DJ

Една от последните новости, която се появява в България през последните години, е да се остави музикалното оформление на сватбата в ръцете на DJ. Това е нещо много разпространено в Европа и САЩ, а в нашата страна е тенденция за по-взискателни и модерни хора. DJ може да бъде в залата на сватбеното тържество пред погледа на всички гости или някъде встрани. Много от DJs използват специални ефекти като осветление, пиротехника, конфети, видео екрани, т.н.

Музикална група

Къде да разположим музикалната група?

Добре е музикалната група да бъде до дансинга. Това ще създаде истинска празнична атмосфера. Ако решите групата да се разположи зад масите на гостите или в някоя странична зона, ще се наложи да използвате много силни усилватели, за да бъде чута музиката на дансинга, като в същото време гостите, настанени до музикалната група, ще се измъчват от силните звуци. Една много често срещана грешка е да се наеме голяма музикална група с много инструменти и да се разположи на малка площ. Хубаво е да се посети предварително заедно с групата залата на сватбеното тържество.

Ако музикантите трябва са се хранят в почивката, уговорете с тях музикален съпровод за това време

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg