Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Булчинският букет. Цвете за младоженеца

Булчинският букет

булчински букетТой е знак на светлия и радостен живот. Булчинският букет е обичай, който има своето начало при сарацините и е пренесен в Европ след кръстоносните походи. Бил е използван цветът на портокалово дърво или лимонов цвят. Днес букетът се оформя в зависимост от облеклото на булката и стила на сватбата. Купува се от кумата, но е добре булката също да участва в избора му. Хвърлянето на букета към неомъжените приятелки и роднини е обичай, характерен за САЩ. В други държави, младоженците предварително решават на кого да подарява букета. В някои католически страни, се изготвят два идентични букета, като единият от тях се оставя в катедралата в чест на Дева Мария или се занася на гроба на някой роднина.

Цвете за младоженеца

младоженецНе трябва да забравяме този малък, но важен детайл – цветчето на сакото на младоженеца. То трябва да е в унисон с букета на булката и дори се препоръчва да е същия вид цвете. В някои цветарски магазини то се приготвя с миниатюрна тубичка вода, така че да остане свежо по време на цялото тържество.

Къде и как да поръчаме цветята?

сватбена декорацияС цветя можете да украсите църквата, храма, където ще сключите брак. В зависимост от стила на сватбата и средствата, с които разполагате, е възможно да се украси с цветя цялата църква или само олтара и първите пейки. Използват се бели цветя или с много блед цвят.

За украсата на колата е добре да използвате същия цвят цветя какъвто тези в църквата. Изборът на булчинския букет трябва да бъде едно от последните неща, които ще изберете и е последното, което ще купите (за да бъдат свежи цветята). Формата на букета е също толкова важна, колкото и вида на цветята и техния цвят. В последните години има две основни тенденции: първата - пъстрият букет съдържащ в себе си жълти, оранжеви, керемидени цветове и втората – полски букет. Типичните букети от бели рози вече са демоде.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg