Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Идеи за ергенско и моминско парти

Идеи и предложения за подаръци на моминско парти:

“Кафе/чай парти” – всички подаряват предмет свързан с партито: чаша, специално избран чай,т.н.

“Стая от къщата” – всеки има “разпределена” стая от къщата на булката, за която подарява подарък.

“Бижутерия” – подарък е някакво бижу.

“Време за...” – Подаръкът е свързан с “разпределеното време” на всеки гост (време за закуска, време за баня, т.н.)

“Да поглезим булката” – Гостите донасят продукти, свързани с банята, спа салон, т.н. Какво по-приятно от това да прекараш един ден в различни процедури (масаж, солариум,...) в компанията на най-добрите си приятелки.

“Градинско парти” – Подаръците са свързани с декорацията на градината.

“Коледни орнаменти” – И ако Коледа наближава!?

“Пижамено парти” – Всички са облечени със своето спално облекло. Вечерта се прекарва в правене на маникюр, педикюр, маски за лице и... много момичешки разговори.


“Коктейл парти” – Всеки подарява нещо свързано с направата на коктейли и избрани питиета.

 

Места за ергенско/моминско парти:

На кораб/яхта – Защо всички предсватбени партита да бъдат на сушата!? Партито, прекарано на кораб или яхта, може да пожъне голям успех винаги когато няма вълнениеJ

В увеселителен парк – Почти всички ергенски/момински партита са в ресторант, бар или вкъщи. А това не е много по-различно от друга вечер, прекарана с приятели. Защо да не сменим корено обстановката? Увеселителния парк може да се окаже освен всичко друго и място за изпитания.

Практикуване на екстремни спортове – Едно от основните правила на всяко ергенско/моминско парти е, че годениците не могат да отказват нищо;-)

Paintball – Това е стратегически спорт, в който участниците “се застрелват” с пистолети, заредени с топки с боя. Тази игра повдига много нивото на адреналина и подготвя за нощното излизане.

Селска къща – Много хора мислят, че понеже човек се жени само веднъж в живота си (на теория), предсватбеното парти трябва да продължи поне няколко дни. Наемането на селска къща за събота и неделя позволява освен всичко друго и организирането на различни игри.

Кариоки бар – Много пъти приятелите искат да направят някоя изненада на предсватбеното парти. Един добър начин е да посветите песен. И какво по-добро място от кариоки бар, където можете да попеете и попиете!

Текстове, които да бъдат прочетени на ергенското/моминското парти

Клетви

Този текст е добър начин да се започне предсватбеното парти. Необходимо е да бъде прочетен от всички присъстващи и на висок глас, в знак на клетва за мълчание относно това, което ще се случи от този момент нататък.

Клетва за момичета

“Тържествено се заклевам като жена да уважавам тук присъстващите мои приятелки. Заклевам се, че няма да издам тайните от тази нощ. Нарушаването на тази клетва ще има като последица ампутацията с нож на моите гърди. Ако някой ме попита за случилото се тази нощ, ще отговоря “Както винаги. Момичешки работи.”. Да живее бъдещата булката!!!

Клетва за момчета

“Тържествено се заклевам като мъж да уважавам тук присъстващите мои приятели. Заклевам се, че няма да издам тайните от тази нощ. Нарушаването на тази клетва ще има като последица кастрирането с нож на моя член. Ако някой ме попита за случилото се тази нощ, ще отговоря “Ядохме пица, напихме се и гледахме еротични филми.”. Да живее бъдещия младоженец!!!

 

Поговорки за повдигане на настроението на предсватбеното парти:

“Първата година е най-трудната, останалите са непоносими.” Исидор Лои

“Не се жени за пари, можеш да получиш и по-евтин заем.” Шотландка поговорка

“Когато една двойка младоженци се усмихне, всички знаят защо. Когато една двойка с десетгодишен брак се усмихне, всички се питат защо.” Анонимно

“Любовта е сляпа, но бракът ти връща зрението.” Анонимно

“Когато един мъж отваря вратата на колата на своята съпруга, можете да сте сигурни в едно нещо: или колата е нова, или съпругата е нова.” Анонимно

“Да се ожениш за втори път представлява победата на надеждата над опита.” Самуел Джонсън

“В античността жертвоприношенията са се правели пред олтара. Този обичай съществува и днес.” Хелън Роуланд

“Влюбен съм в една и съща жена от 40 години. Ако моята съпруга научи, ще ме убие.” Хени Юнгман

“Неженените трябва да плащат по-високи данъци; не е често някои мъже да бъдат по-щастливи от други.” Оскар Уайлд

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg