Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Идеи за кетъринг

Още идеи

  • Включете в поканата номера на масата, съответстваща на всеки гост и нека той сам да избере мястото на което да седне на масата
  • Разделете мястото по зони, определяйки по един цвят и брой маси за всяка зона. По този начин вашите гости ще имат по-голям избор за място за сядане.
  • Поставете картичка в центъра на масата с фамилията на семейството или номера на масата и сложете картички с името на всеки гост на всяко място; възможно е също на входа да има списък с гостите, подредени по азбучен ред със съответния номер на масата.
  • Поставете на маса, намираща се на входа, малки пликове с имената по азбучен ред. Във всеки плик напишете номера на масата, съответстваща на всеки гост.

Сандвичи за сватбата?

Фирмите за кетеринг, които предлагат за сватбата мини сандвичи (tapas) вече не са табу: те са евтини и лесно достъпни. Както името показва, мини сандвичите се изяждат за един път и поради тяхното разнообразие задоволяват вкуса на всеки един гост. Обикновено се избират два вида сандвичи за сватбата: единият обикновен и по-евтин и друг по-екстравагантен и скъп. От друга страна, добре е да не поръчвате прекалено обикновени на пръв поглед сандвичи и избор само на един вид сандвич (с месо, вегетариански, с риба); би било добре да се комбинира, тъй като някои гости могат да бъдат вегетарианци, да имат алергия или специални предпочитания. Изборът на доставчик е много важен: търсете качество, добро обслужване и прекрасно представяне. Не избирайте трудни за ядене и манипулиране сандвичи: не избирайте всичко онова, което при отхапване се чупи, може да ви опръска, разтапя се, люти много, или е мазно.

Предлагането на мини сандвичи е икономичен и креативен начин, тъй като на ниска цена се предлагат табли с най-разнообразни сандвичи.

Авторски кетъринг

Те са главните готвачи в кухните, магюсници в гастрономията и са способни да си играят с вкусовете до постигане на уникални ястия.

Суши

Много младоженци с ориенталски вкус или които обожават здравословната храна предлагат японска храна. Тя се приготвя по вкуса на гостите и се сервира с китайски или японски напитки. Това е много икономичен вариант, защото изисква специален монтаж и е подходяща за сватба с малко гости. Освен това трябва да се има в предвид, че сушито не се харесва от всички и трябва да се предложат и други ястия от националната кухня. За да бъде сватбата добър спомен за всички, може да подарите на гостите си подарък, представляващ китайски пръчки за хранене.

Специално меню

Не забравяйте предварително да информирате организатора на тържеството в случай че имате гости, които спазват някаква определена диета или има деца на сватбата. На много места се предлагат специално меню за малките гости.

Още идеи за едно весело тържество

Можете да поканите водещ за вашата сватба, който да организира и развеселява вас и вашите гости.

Напитките

Сред най-важните разходи за сватбата са тези за питиетата. Затова е добре да се изчислят прецизно по следните начини:

Една бутилка концентриран алкохол е достатъчен за 21 чаши. За едно тричасово тържество, например, се изчислява така: брой гости х седем чаши алкохол = общ брой чаши алкохол. Общ брой чаши алкохол / 21 чаши = общ брой на бутилките.

Една бутилка вино (нормален размер) съдържа девет чаши. Средно всеки гост пие по чаша и половина вино. И от тук, направете сметката.

 

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg