Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Подаръци за спомен за гостите - идеи

Цветчета

Цветчета, поставени на дрехите на гостите в деня на сватбата. Това е най-разпространения подарък за спомен на гостите, който се прави в България. Разнообразието от бели изкуствени цветчета, което можете да намерите в специализираните магазини е голямо.

Танц

С този подарък се преследват две цели: гостите да останат с приятен спомен от сватбата и да се забавляват. Може да наемете учители по танци, които да отделят поне по един танц за всеки гост, като накрая раздадат забавно написана диплома за „проведения час по танци”, където бъде посочено нивото на танцуване на всеки един. Например „начално ниво на африкански танци” ;-). Предизвиканият смях ще бъде незабравим и ще разчупи леда в началото на празника.

Книга за вас двамата

сватбена книгаАко очаквате много гости на сватбата си, добра идея е да поръчате книга, в която е описана историята на вашата връзка: кога и как се запознахте, забавни случки от времето, през което излизахте заедно. В книгата трябва да е предвидено място, където да се подпишат и напишат нещо младоженците, кумовете, родителите… както и снимки, речта за вдигане на тост, песни, които са звучали на сватбата ви, адрес и телефонен номер на новия ви дом, обръщения към приятели и роднини, т.н.

Свежест и просперитет

Торбичка със семена или ароматични треви, придружена с картичка с подробни инструкции за засяването им. Гостите ви ще се зарадват не само при приемането на подаръка, но и когато видят поникването на цветята или помиришат техния аромат. Всичко, което расте има добро предзнаменование за сватбата.

Фотоапарати за еднократна употреба

Друга интересна идея е да се остави на масите на гостите еднократни фотоапарати, за да направят те самите снимките, които най-много ще има харесат… По този начин освен, че им давате възможност да си отидат с незабравим спомен, е и предпоставка да се направи фото репортаж със снимки от различните апарати. Репортажът ще представи вашата сватба от различни гледни точки.

Специално записан диск

сватбен дискИ тай като предварително ще решите каква да бъде музиката на сватбеното ви тържество, можете предварително да запишете диск с част от песните. След това ще е необходимо да сложите заглавие „Музиката от нашата сватба” или „Песните, които ни съпътстваха по време на сватбата”, да приготвите обложка с ваша подписана снимка и да направите копия в най-близкото киберкафе или на домашното записващо устройство на някой ваш приятел.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg