Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Подаръци за спомен за гостите - идеи част 2

Албум с избрани снимки от сватбата

Всичките ви гости биха се зарадвали на този подарък, оставащ за спомен за много години напред. Снимките могат да бъдат и записани на диск, и защо не на фона на музика от сватбеното тържество!?

Пури за спомен

Според статистиката 9% от пушачите пушат пури. Обичаят да се подаряват пури на мъжете при една сватба принадлежи на средиземноморските страни. Но защо не направим това и в България. Пурата придружена с един добър коняк би било наслада за много от мъжете, присъстващи на сватбата.

Парфюми за дамите

Няма жена, която да не би се зарадвала на един стилен парфюм (бил той и в по-малка опаковка). Изберете нежен и не натрапчив аромат, за да бъде подходящ за всички дами на вашата сватба.

Свещи с оригинални форми

сватбени свещи Имат всички характеристики на подходящ за този случай подарък: не са скъпи, хората им се радват, подарени при какъвто и да е повод, не заемат място и имат очарование (още повече ако са във формата на сърце, сватбена торта, цветя или са придружени с картичка с послание…). Когато в по-късен момент гостите ви я запалят вкъщи, ще си припомнят сватбената атмосфера и пламъкът в очите на младоженците.

Рисувани кърпички

Били са популярни в България през 70-те и 80-те години и представляват ръчно бродирани или рисувани кърпички със силуети на младоженци, техните имена и датата на сватбата. Могат да бъдат и без тези надписи и придружени от картичка.

Да подарим карикатури

Карикатури на гостите, които да бъдат нарисувани по време на аперитива. Карикатурист, който ще може да рисува всеки гост, опитвайки се да го съблазни и да намери неговия най-забавен портрет.

Търг за вратовръзката на младоженеца

Обичаят е да се плати за всяко парченце на вратовръзката на младоженеца, като по този начин той че си купи нова или ще задоволи някакъв общ каприз на двамата. Това е забавен и запомнящ се начин за гостите, които искат да имат спомен от сватбата.

Подаръчета за ограничен бюджет

сватбен подаръкСвещи в керамични поставки, бутилка вино или шампанско, шоколади с етикети или картичка, напомнящи за сватбата, сладки с формата на сърце, кутия бонбони, пергамент с написана на него поема, магнитчета за хладилник с вашите благодарност и най-добри пожелания, сапун с формата на сърце и цветовете на сватбата ви, рамка за снимка, химикал/писалка с вашите инициали…Един практичен и впечатляващ подарък е цветно украсена картичка, подписана от вас, която да служи за отбелязване на страниците на книги. Добавете за спомен от едната страна датата на вашата сватба и имената си.

Опаковане

Подаръците могат да бъдат опаковани и аранжирани в цветовете на вашата сватба, според сезона или според мястото където се провежда сватбеното тържество. Подаръчетата могат да бъдат поставени в пакети със сватбена рисунка или ваша снимка.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg