Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Сватбени покани - Част 1

Какви да бъдат поканите?

сватбени поканиКласически, цветни, с позлатени или релефни букви, с рисунка или снимка... Съществуват различни видове покани. Например, ако стилът на сватбата е класически, поканите също трябва да отговарят на този стил. В повечето случаи поканата е от бял картон и отворена и текстът е изписан в черно или тъмно синьо. Ако сватбата ви ще бъде по неформална, нека въображението ви сътвори най-оригиналната сватбена покана – комбинирайте цветове, десени и материали. Разбира се на стила на поканата отговаря и този на плика, в който тя ще бъде поставена. Прието е младоженците ръкописно да надпишат пликовете. Поканата се адресира до главата на семейството, което се поканва.

Какво да напишем на поканите?

Поканата е първото впечатление за вашата сватба, което ще направите на гостите си. Една класическа покана за сватба съдържа имената на младоженците, дата на сватбеното тържество, имена на кумовете, място и час на венчавката (гражданска и църковна).

Електронни покани

Да се изпрати електронна покана е много лесно и бързо. Нужно е само да изберете поканата, която ви харесва, да попълнете електронните адреси и имената, да видите как ще изглежда картичката преди да я изпратете и...готово! Можете да промените текста на картичката или да добавите друг.

Да помислим за подробностите

Би било добре, ако заедно с поканата, изпратите и карта на местата, където ще бъде венчавката и местото на банкета/коктейла. Добър начин да се сдобиете с такава карта предлага www.bgmaps.com

интересни поканиМного от поканените няма да знaят стила на вашата сватба, затова е добре да посочите препоръчително облекло за сватбеното тържество: официално, полуофициално…

Прието е поканите да се предадат лично на роднини и приятели, които живеят във вашето населено място. На всички останали ги изпратете поне месец преди сватбата, за да избегнете закъснения.

Хубаво е, поканените от вас хора да потвърдят присъствието си на сватбеното тържество поне месец преди него. Така ще се уточни точния брой на гостите и по-точно ще се предвидят разходите.

В случай, че много от вашите гости са от други градове, помогнете им с резервациите за хотел, тяхното настаняване и по-добро ориентиране. За това може да помолите и някой от вашите роднини да ви помогне.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg