Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Сватбени покани - Част 2

Кого да поканя?

интересни сватбени поканиНе винаги е възможно да е поканят всички, които искаме, и решението за това кого да поканим и кого не се взема от двойката младоженци и техните семейства. Това зависи и от паричните средства, с които разполагаме и от характеристиките на тържеството. Така че, преди всичко останало, решете колко хора ще бъдат поканени и след това мястото, където ще се проведе сватбата и всички останали подробности.

За да бъде крайния списък на поканените уравновесен, може да включите пропорционален брой поканени от роднините, приятелите, колегите, т.н. от всяка една от двете страни. Най-добрия вариант да избегнете списъкът с гостите да бъде нескончаем е да поканите само тези, с които наистина желаете да споделите този важен за вас ден. Всички останали може да поканите на кафе или да видят къщата ви след като се върнете от меден месец.

За да има ред в изпращането на поканите и, за да не ни убегне нито една подробност, най-добре е да си направим списък с поканените гости, където да вписваме всички данни за тях. Може да направите този списък в Excel или Word и да прибавите една колона за тези поканени, които са потвърдили че ще присъстват.

Да разрешиш дилеми:

Възможно ли е да си спестиш спорове? – Винаги ще има някой, който няма да е доволен или който ще е обиден от това, че не е поканен. И най-правилния начин да известиш за сватбата си е първо, да информираш семейството си и най-близките си роднини (винаги лично), след това, най-добрите си приятели (с покана), и по-късно всички останали.

Приятелите на родителите ни и далечни роднини – Никога не се чувствайте задължени да поканите, например, онези приятели на вашите родители, с които сте се запознали в детските си години. Много родители настояват да бъдат поканени техните най-добри приятели или колеги. Освен ако родителите ви не плащат сватбата ви или имате важна причина да ги поканите, не го правете ако не искате наистина. Същото се отнася и за далечни роднини или познати, само защото те са ви канили на тяхната сватба. Ако вашата сватба ще бъде в тесен кръг, хората ще ви разбират и няма защо да се сърдят.

Половинките на поканените гости – Поканата винаги е за двама души. Ако някой от поканените гости има приятел/приятелка, който/която живее отделно, следва да изпратите и друга покана за него/нея.

Да поканиш своя/та бивш/а приятел/ка – Помисли много добре дали ако го/я видиш на своята сватба, това няма да предизвика някакво по-странно чувство у теб или у твоята половинка. Помисли също дали би ти харесало твоята половинка да покани своят/а бивш/а приятел/ка. Ако след като си помислил/а, си на мнение, че трябва да присъства, обсъди го с бъдещия/ата си съпруг/а.

Начини да намалиш списъка с гости – Можеш да поканиш неженените си приятел(к)и и роднини без техните половинки. Предложи им да седнат на една и съща маса и ще видиш колко ще им хареса идеята. Що се отнася до децата – покани най-близките и само ако часа и мястото, където ще се проведе сватбата са подходящи. А що се отнася до колегите ти – правилото е да поканиш всички или никой. Добър вариант за тях е да ги почерпите преди или след сватбата.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg