Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Въпроси към сватбения агент

10-те най-важни въпроса, които да зададете на сватбения си агент

  1. Колко е нивото на вашия опит? Това е по-важно от въпроса „Колко сватби сте организирали?”. Официално може да са направили много сватби, но те да са били на приятели. Това, което трябва да избегнете е човек, който е организирал своята собствена сватба и така е решил да развие бизнеса си. Този сватбен агент е все още изпълнен с романтика и идеи за своята сватба и би му било трудно да се нагоди към нечий друг вкус.

  2. Как се заплаща за вашите услуги? Някои сватбени консултанти таксуват на час, други правят оценка на това колко време ще отнеме подготовката на сватбата ви, а трети имат такса, която е процент от общия сватбен бюджет. Уверете се предварително какво ще е заплащането за консултантските сватбени услуги.

  3. Получавате ли комисионни от доставчиците? Сватбените агенти, които получават комисионна от някои доставчици, ще бъдат склонни да ви препоръчват само тези доставчици, без значение дали те са най-подходящи и отговарящи на вашия вкус.

  4. Как процедирате по време на сватбения ден? Някои сватбени агенти се появяват за кратко по време на церемонията и после за малко в ресторанта. Бъдете сигурни, че вашият сватбен агент ще бъде през цялото време на сватбеното ви тържество и ще координира и следи работата на различните доставчици. Ако сватбеният консултант ви предложи график за деня на сватбата, обсадете кога да започне и кога да свърши всеки детайл.

  5. Каква е процедурата при недоволство от ваша страна от сватбения консултант и неговата замяна?

  6. Колко сватби правите на ден? Ще останете по-доволни от сватбен агент, който организира само една сватба на ден. Неговото внимание няма да бъде съсредоточено върху следващата на вашата сватба.

  7. Можете ли да предоставите препоръки? Поискайте от сватбения агент поне 3 препоръки. Добра идея е да помолите и за поне една препоръка от доставчик.

  8. По какъв начин съхранявате информацията за организирането на сватбата ни? Необходимо е да знаете, че вашият сватбен консултант съхранява добре информацията, свързана с всички ваши сватбени подробности.

  9. Какви други услуги предлагате? Много от тях предлагат сватбени покани и различни аксесоари и така ще направите няколко неща с осъществяването само на една среща. Бъдете внимателни, ако сватбеният агент е и DJ, фотограф, организира кетъринг, т.н. Ако той прави всичко това, как ще успее да е едновременно с това и сватбен координатор?

  10. Как ще бъде облечен за сватбата ви сватбеният агент? Ще искате сватбеният агент да бъде облечен подобно да гостите ви и така че да демонстрира авторитет и опит.

  11. Важно! Прегледайте договора. Обърнете внимание на ангажиментите и неустойките, както и тези свързани с трети лица (доставчици). Ако не се поема никаква отговорност се замислете.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg