Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Ръководство за шаферка

Ръководство за шаферка

Като всяка една шаферка, вие трябва да оказвате подкрепа не само по време на сватбата, но и по време на подготовката за голямото събитие. още...

Модни тенденции

Модни тенденции

Рокли, вдъхновени от минали години и епохи продължават да бъдат актуални. 50-те и 60-те години на миналия век, а също и Викторианската епоха, са определящи в модните тенденции за булчински рокли за 2006 година. още...

Брачен договор

Брачен договор

Брачният договор е писмено съглашение между бъдещи и/или настоящи съпрузи, който  урежда имуществените отношения още...

Извънредни ситуации

Извънредни ситуации

Никои не обича неприятните изненади, но те винаги се случват точно когато не трябва. Списъка за извънредни ситуации ще ви бъде полезен! още...

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

Покажи всички новини...

Религиозна церемония следва граждански брак на принц Алберт II (видео)

Принц Албер II и принцеса Шарлийн се врекоха в любов и вярност за втори път на екстравагантна религиозна церемония. Техните обети бяха приети от епископа на Монако Бернар Барси, след което той ги обяви за съпруг и съпруга.

Кралска сватба церемония Монако

На церемонията в събота присъстваха международни знаменитости и кралски особи - бившия Джеймс Бонд, актьора сър Роджър Мур, френският президент Никола Саркози и дизайнера Роберто Кавали, кралете на Белгия и Швеция, принцесата на Дания, Принц Карим Ага Хан, Наоми Кембъл и чешкия супермодел Каролина Куркова.

Хиляди граждани на Монако аплодираха двойката по време на тържеството, гледайки церемонията на големи екрани, поставени извън двореца.

Кралска сватба церемония Монако

Шарлийн пристигна в двореца на Монако, водена под ръка от баща си по червения килим в разкошната си рокля от Джорджио Армани.

Кралска сватба Монако Алберт II

Бутиковата булчинска рокля Армани е ушита от 130 метра коприна с инкрустирани 40 000 кристала Swarovski  и 20 000 седефени перли. Ушиването на роклята е отнело 2500 работни часа.

Буликова булчинска рокля принцесата на Монако

По време на церемонията, която продължи час и половина, булката и младоженеца издаваха скромни изражения, издаващи тяхната умора.

Алберт, облечен в кремава военна униформа със златни бродерии, чакаше усмихнат пред олтара. Той я хвана за ръка Шарлийн и церемонията започна.


Младоженците си дадоха брачни обети за вярност и си размениха пръстени Cartier от 18-каратово бяло злато.

Размяна на сватбени пръстени

Сълзи течаха свободно по лицето на новата принцеса след края на церемонията.

Епископите на съседните епархии отправиха поздравления към новата княжеска двойка и прочетоха благославящи молитви. Според традицията многобройните гости, поканени на церемонията в княжеския дом, се поздравиха с целувка или ръкостискане.

После двойката ще поеме на сватбена обиколка, в края на която ще стигне до църквата на Светата благочестива - храм, издигнат в чест на християнка от 4 век, убита заради вярата си и превърнала се през годините в покровителка на Монако. В църквата булката ще остави букета си

450 избрани гости бяха поканени на галавечеря, приготвена от световно известния готвач Ален Дюкас.

Специално за събитието в небето над княжество Монако за десет минути бяха изсреляни 10 тона фойерверки и 1001 аленочервени огнени рози. Кралската заря даде начало на зрелищен бал, който продължи чак до сутринта.

Заря по повод сватбата на принц Алберт II

Видео на зарята може да видите тук

Принцът и принцесата изненадаха гостите си с огромна 7 етажната сватбена торта.

Огромна сватбена торта

Избрани моменти

принцеса Шарлийн

Кралска сватба Монако Алберт II

Кралска сватба Монако Алберт II

От 03.07.2011

Източник: Svatbata.bg