Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Серенада, в помощ на предложение за брак или като подарък

В динамично променящият се свят, като че ли романтиката във взаимоотношенията постепенно минава на заден план. Целуването на ръка, поднасянето на цвете без повод, остана в черно-белите филми. Може би си спомняте, как Дон Кихот вплита думи в любовни стихове на фона на романтична музика от своята китара, застанал под терасата на своята Дулсинея.

 

серенадаЩе кажете, че това е вече старо и забравено. Максимата „всичко ново е добре забравеното старо" тук влиза в действие.
Искате да сте оригинални и романтични, изненадайте половинката си с една добра забравена изненада - серенада.

Предстой ви годишнина от сватбата, изненадайте със серенада. Нещо се е объркало и трябва да умилостивите половинката си, направете го със серенада. Не можете да свирите или пеете - няма проблем, на този свят за всичко си има хора. Георги Паунов и Елена Панева ще пристигнат на точното място, в точното време, готови за вашата изненада. За вас остава усмивката и влюбеният поглед.

Решихме да ви срещнем с двамата романтици, предлагащи тази услуга.

 

От къде ви дойде идея да правите серенади?
Ели:

- Идеята възникна случайно, в разговор с приятели. Последваха десетина дни в обмисляне, как може да се осъществи и след това направихме сайта SerenadeBG.com и започнахме.

Естествено в началото беше трудно, но след няколко месеца работа, вече имаме дори и редовни клиенти, които поръчват серенади или просто ни пращат да поднесем подарък и/или цвете от тяхно име и това разбира се под акомпанимента на китарата и съпроводено с хубава песен.

 

 

Как се възприема от хората, изненадани ли са?
Жоро:

- Да, може да се каже, че са доста учудени, като ни видят. Почти никой не може да повярва в началото, че това не е някой майтап или скрита камера :) След като разберат обаче, че всичко си е истинско и ние сме там за да свирим само за нея (или него), идва удоволствието и често дамите се просълзяват от радост. В крайна сметка в повечето случаи, правим първата серенада в живота на повечето жени, а някои от тях са си мечтали цял живот за подобен романтичен жест от страна на приятеля или съпруга. И както знаем добре, всяко първо нещо си има своето неочаквано, често незабравимо очарование...

 

 

Днес мъжете ли са по-романтични или жените и кой поръчва серенадата? Мъжа или жената?
Ели:

- Ами от опит можем да кажем, че жените си остават по-романтични. Е, и господата не са много назад. Напоследък обаче, дамите стават все по-смели в начинанието - да изненадат приятно любимия. Аз като жена адмирирам това и като „свидетел" и главен участник в „заговора" мога да кажа, че силните половинки остават наистина приятно изненадани и често не могат да прикрият чувствата си (което обаче си остава наша тайна ;) ) Мъжете засега поръчват по-често серенади, но не липсват и жени, които искат да поздравят любимия или приятелка, колежка.

серенада

Ако ви се обади мъж с желанието да направите предложението му за брак незабравимо и романтично имате ли готови идеи?
Жоро:

- Да, имаме много идеи и вече сме помагали на мъже, които търсят нещо различно за този специален ден. Като започнем от организирането на специална романтична вечеря в някой от ресторантите или хотелите с които работим, до организиране и декорация на къща или апартамент, където влюбения мъж да предложи на дамата - сърцето си. Говорим за свещи, балони, подбрани храни, личен сервитьор, а музиката е от нас. В последно време работим много успешно и с г-н Емил Илиев, управител на „Парадайз Груп" ООД, с които сме организирали няколко серенади по повод предложение за женитба, рождени дни и др. Имаме и още няколко романтични идеи, за любителите на адреналина, но тях ще ги запазим в тайна до пролетта, защото до голяма степен зависят от хубавото време.


На различните годишнини от сватбата се подаряват различни подаръци, ако подаръка е серенада, коя песен бихте препоръчали за съответната годишнина?

Първата годишнина от сватбата
- Памучна сватба

„Can't take my eyes off of you" („Не мога да сваля погледа си от теб" Една песен станала емблематична с „Море от любов" и която винаги може да трогне две влюбени души.

10 години - Сватба на розите

„Светът е за двама" на Орлин Горанов. След като вече 10 години живеят заедно, наистина може да се каже, че Светът е за двама, а хубавото тепърва предстои.

25 години - Сребърна сватба

„Quiereme mucho" ("Обичай ме много") незабравимото изпълнение на Хулио Иглесиас на тази песен от преди двайсетина години, сигурно носи много нежни спомени...

50 години - Златна сватба

„Besame mucho" („Целувай ме много") Песен, която няма нужда от представяне. Може би най-най-най-романтичната от всички.

Но, държим да подчертаем, че това са само примери, много често правим и песни, които не са включени в репертоара ни, песни които значат много за конкретни хора.

 

 

Кой са най-необичайните поводи и места на които сте правили серенади?

Ели: Ами вече сме свирили къде ли не, офиси, у дома, аптека, печатница, козметичен салон, Черни Връх (края на лятото), в Народния Театър (за Аня Пенчева), под балконите, разбира се, в Студентски Град - в общежитие, в офиса на една от най-големите петролни компании, в банки, в ресотранти. А колкото за поводите, свирихме на няколко сватби вече, на предложения за брак също така, успяхме да сдобрим вече няколко двойки, е поне помогнахме за това, за мен обаче едни от най-романтичните си остават тези без повод, не мисля че трябва да има конкретен повод за един мил жест.

 

Желаещите за серенада, къде могат да ви открият?

По всяко време на 0887 550 120 или в интернет на адрес www.SerenadeBG.com , може да изпратите и e-mail на book@serenadebg.com

 

Нагоре   На горе