Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Камелия Атанасова – сватбена фотография

Не знам дали е мода или не, но сватбената фотография у нас все повече излиза от руслото на своите стандартни норми. Основно става дума за след сватбените  (Trash the Dress) и годежни сесии, т.н. LifeStyle.  Доскоро за този вид снимки само се знаеше, че се правят предимно в САЩ и Западна Европа, тъй като у нас традиционното отношение към тях и художествената стойност на събитието се затваряше само в рамките на сватбения ден. Промяната в консервативното отношение към жанра Сватбена фотография, предложи на младоженците качествено нова услуга с висока художествена стойност в лицето на Камелия Атанасова.

Сватбен фотограф Камелия Атанасова

Камелия Атанасова е един от първите фотографи в България, който освен направата на снимки от сватбения ден,  специализира и в този жанр.
Фотосесиите се реализират в различен ден от сватбения, като предварително се обсъжда концепцията за място, декори и атмосфера за снимките. Няма модел в това как точно трябва да изглеждат снимките. Вниманието се фокусира изцяло върху личността на двойката и характера на младоженците – това е вглеждане в същността. За целта се използват различни атрибути, предмети, символи, които характеризират младоженците. Най-важно е състоянието и излъчването на двамата в цялост.

Сватбен фотограф Камелия Атанасова

 

Сватбен фотограф Камелия Атанасова

Те се поставят в различна среда – в интериор, сред природа, заобиколени от обекти, които им напомнят за хубави и мили моменти. Снимките разкриват също интелектуалните занимания и социалните интереси.

Сватбен фотограф Камелия Атанасова

Необходимо е предварително запознаване с младоженците, за да може да се създаде добър дискурс между тях и фотографа. Чрез пресъздаването на психични състояния и развиването на образни стратегии се цели емоционално засилване на творбата. Действителността и подражанието се развиват в символичен план, представящ амалгама от реално и идеално, сътворяваща една фантастично красива форма.

Сватбен фотограф Камелия Атанасова

Не е задължително фотографът от реалния сватбен ден да е избран и за тематичната фотосесия, нито булката да е със същия грим и прическа. За реализиране на една такава нестандартна фотосесия е достатъчно просто да се определи ден след празника и отново да се облекат сватбените дрехи, и разбира се, желание за снимки.

Сватбен фотограф Камелия Атанасова

Нали именно това е идеята – младоженците да изживеят още един незабравим ден като този и естествено, да имат различни и интересни снимки за спомен за тях и за всички. 

 

Сватбен фотограф Камелия Атанасова

Официален сайт: www.Kameliya-Atanasova.com
Блог: http://kameliya-atanasova.log.bg

Нагоре   На горе