Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Места за провеждане на сватба - Съвети

Съвети

Местата за провеждане на най-щастливия ден в нашия живот са толкова много и разнообразни. Има двойки, които канят само най-близките си приятели и роднини, но тяхната идея за сватба оставя с отворена уста цялата планета. Космонавтът Юри Маленченко сключи брак посредством сателитна връзка. Той се намираше на Международната Космическа Станция на 380 км от Земята, а Екатерина Дмитриева, неговата годеница – придружена в Бостън от 200 гости. Въпреки екстравагантното тържество сватбата продължи по традиционен начин. Докато приятел на двойката, слагаше от името на младоженеца брачната халка на булката, друг космонавт, кръстник на сватбата свиреше сватбен марш на Менделсон на електрическо пиано на Космическата Станция. Това беше несъмнено една достойна за XXI век сватба. Има други двойки, които придават героично-филмов нюанс на своите сватби. Това е случаят на двама нюйоркчани, които се заклеха във вечна любов в дълбините на Атлантическия океан, използвайки като фон на тържеството останките на потъналия Титаник. Двойката, спечелила това пътуване до дълбините на океан чрез конкурс, сключи брак с помощта на подводница, с която се е снимал филма за трагедията на Титаник... Ако някой се замисли, че на това място са загинали хиляди хора...Но има места за всеки вкус.

Въпреки всичко, хората, които работят и живеят за и от света на сватбите, казват обикновено, разбира се зад гърба на своите клиенти, че въпреки и най-невероятните намерения на двойката младоженци, всички тържества са подобни - цветята, музиката, т.н., но разбира се с различен акцент за всяка сватба. Да бъдем оригинални не означава да представим нов модел рокля, нито да открием нов вид цветя или да наемем музиканти на далечен остров в Тихия океан. Да бъдем оригинални е да бъдем самите себе си – с всички последици от това – и да придадем на нашия празник личен нюанс, който да я различава от всички останали сватби по света. И защото Америка отдавна е открита, двама души, обединени от една и съща цел са в състояние да открият един нов свят: нашият.

Първият фактор, който трябва да предвидим е факторът пари. Познавам двама души, които нямаха и “пукната пара”, но бяха лудо влюбени един в друг, така че липсата на пари не можеше да им попречи да направят сватба. Как ли? Сватбата беше изцяло платена от техните гости. Вместо да получат подаръци за сватбата си, младоженците избраха да съберат пари или да използват услугите на различните си приятели и роднини. По този начин всички присъстваха на церемонията и тържеството. Трябва да уточня, че всичко беше в стил “направено вкъщи”, но важното е добрия спомен и веселото изкарване.

След като уточним бюджета, трябва да решим дали ще организираме коктейл, студен бюфет, обяд, или официална вечеря, кого ще поканим, мястото, дали ще бъде дневна или вечерна сватба.

И след като двамата сте стигнали до някакво решение и сте уточнили основните моменти на сватбата, е време да разговаряте за това с вашите родители или приятели, за да разберем дали всеки би бил доволен от такъв тип сватба.

Що се отнася до мястото за провеждане на сватбата, има идеи за всеки вкус! Някое историческо място (изпълнено с гламур); в полето (заобиколени от комари, мравки и песента на птичките); в кръчма (с нейната специфична миризма на вино); мястото, където се запознахте (за да има същия специален ефект и през този ден); в някой влак или английски бар...И не забравяйте – избраният сценарий за вашата сватба не означава, че искате да бъдете оригинални, а че отговаря на вашата същност и желание. Всичко останало зависи от желанието ни и от желанието на нашите гости да се забавляват.

Тук ще намерите само някои идеи за това къде да празнувате най-щастливия ден и как да го направите незабравим и единствен. Защо не го организираме така както сме мечтали и сме си представяли в детството си. “Ако можеш да мечтаеш, можеш да го направиш”, е казал Уолт Дисни. Трябва да използваме този случай, за да си направим удоволствие – заслужваме го!

Да си представим мястото на сватбата е лесно, но трудното е да се организира всичко тръгвайки от тази идея. Не се отнася само за бюджета, но и за това колко добре ще предвидим всичко. Например, когато Джон Ленън решил да се ожени за Йоко Оно, в началото идеята била да празнуват церемонията в открито море докато фериботът пресича канала на ла Манша. Те обаче не поискали разрешение достатъчно рано и тази тяхна идея останала неосъществима. Вторият вариант е бил да отидат в Париж и да направят тайна сватба, но Джон и Йоко не са имали необходимите визи за тази цел. Най-накрая са решили да се оженят в Гибралтар, като за целта взели частния джет на звукозаписната компания, но тъй като се оказало, че се изискват прекалено много документи, младоженците решила да отидат в Амстердам, за да направят тяхната известна “седмица в леглото”. Това е може би първият меден месец, проследен изцяло от медиите и където се е родила легендарната песен Let it be...

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg