Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Различната, ексклузивна сватба

Различната сватба

На борда на самолет или кораб, в увеселителен парк или яхта... Всичко е възможно ако знаеш къде и как се организира.

  • Римска сватба – Можете ли да си представите сервитюри, облечени в римски туники, които влизат в салона на сватбата и предлагат вкусни ястия. Ако обожавате класическия свят и искате да имате оригинално сватбено тържество, насладете се на една римска сватба.
  • Избата на някой производител на вино – много хора се изкушават от удоволствията на пиене и ядене. Има изби, които организират цялото тържество, като освен местата в България, на ваше разположение са и тези в други държави (като по този начин можете да съчетаете празненството със сватбеното пътуване). В Испания често посещаваните места с тази цел са Алкасар де Сан Хуан, Педро Мунъос и Валдепеняс (за контакт www.vinoseleccion.com), В Италия – местността на Тоскана, във Франция – долината на Лоара, а в САЩ – долината Напа в Калифорния. Попитайте за тези места в туристическите агенции.
  • Сватба в екзотични страни (Мексико, Хаваи, Бали, Лас Вегас) – За целта е необходимо да се свържете с Българското посолство в съответната държава и да се информирате за документите, които са необходими за сключване на брак. Потърсете също туристическа агенция, която може да ви помогне в избора на страна.

Бали – В продължение на десетилетия, този остров беше тайно място само за сватби на известни хора и милионери. Това е едно от най-известните туристически места на Изтока и има 3 милиона жители. Бали се превърна в международна столица на сватбата. Там сключват брак ежегодно хиляди двойки. В Бали съществува и така наречената символична сватба, която няма законни последици – предлага се местен ритуал с традиционните дрехи като цената на човек е 220 Евро.

  • Двуезична сватба – В случаите, когато младоженците не са от една и съща националност, на някои места е възможно сватбата да бъде на двата езика. Проверете това в църквата и обредния дом, които сте избрали. Ако това е невъзможно, сватбата може да се направи на единия език и да се прочетат на другия език само ключовите реплики на церемонията.
  • Сватба на борда на самолет
  • Сватба на борда на кораб/яхта – Можете да наемете яхта, скутер, кораб, в случаите, когато сключвате брак на борда му или само го използвате, за да се придвижите с най-близките ви приятели и роднини, до пристанище, малък остров или плаж. Ако правите церемонията на борда, можете да предвидите за по-късно аперитив. Или да слезете на плажа, където ще ви чакат гостите за отпразнуването на сватбата.

За провеждането на граждански и/или църковен брак на борда на кораб, информирайте се за необходимите документи в най-близкото кметство.

  • Сватба под водата – За тези от вас, които са отегчени от традиционното сключване на брак църквата и обредния дом, нищо по-добро от това да се оженят под водата. И ако предварително ви е нужен курс по гмуркане, направете го.
  • Сватба в увеселителен парк – две от всеки три американски двойки младоженци, избират като място за медения си месец някои от парковете Дисни. Освен магията на тези места, хотели и ресторанти, се предлагат и сватбени церемонии за всички религии.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg