Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

- +Размер на текста:

Места за провеждане на сватба - Идеи

Историческо място

Двойките младоженци, които желаят да отпразнуват сватбата си в дворец или замък, да пристигнат с каляска, теглена от коне (в стил Пепеляшка) и да пресъздадат своята вълшебна история, ще намерят тук най-атрактивните предложения на нашата географска ширина. Професионалистите, които ще обслужват сватбата ще бъдат облечени според епохата, която пресъздават, а музикантите ще свирят музика, която се е изпълнявала и преди...Всичко, което ви хрумне, защото както въображението, така и бюджетът нямат граници;-) И така, кой не е мечтал някога да се ожени в дворец?

- дворец "Царска Бистрица" в Рила, където сключи брак Калина

Хотел

Добър вариант е да изберете ресторанта на хотела, където ще бъдат настанени повечето от гостите ви. В хотела няма да се притеснявате за подробностите, защото там ще се погрижат за всичко, от което имате нужда. Има хотели в различни стилове и на различни цени. За добрите хотели обаче е необходимо да се направи резервация няколко месеца преди деня на сватбата. Има хотели, които в такива случаи предлагат безплатна първа брачна нощ или намаление в цената на хотелските стаи на гостите. За тези от гостите на сватбата, които не са от съответния град, празнуването на сватбата в хотел е голямо удобство, винаги и когато цените на нощувките в хотела са приемливи. Така че, не си спестявайте въпросите и преди да изберете сравнете цена и допълнителни услуги във всички хотели, които ви харесват.

Сватбата вкъщи

Тази тенденция се основава на мисленето, че всяко празнуване навън струва все по-скъпо: това е вариант за тези, които са решили да празнуват в по-тесен кръг от роднини и приятели. Можете да празнувате в голям хол или в градината като наемете фирма за кетъринг или организирате всичко вие сами и/или с помощта на добър приятел.

В САЩ много от младоженците предпочитат да използват услугите на сватбен агент – спомнете си за филми като “Бащата на булката” и “Сватбени планове” (с Дженифър Лопес) – които съветват младоженците от първия момент на организирането на сватбата и се грижат всичко да мине безпроблемно. В България тези услуги не са все още много познати, но все повече хора предпочитат да се доверят на експерт в тази област, спестявайки време и притеснения. От друга страна фирмите за кетъринг предлагат вече повече услуги комплексно (цветя, музика, покани, т.н.).

Полска сватба

Друго место за провеждане на сватба, чиято идея е взета от англосаксонската традиция, са наети места на открито или градината на наш роднина. Това е една от последните тенденции, като в същото време ще спестите и пари. Броят на гостите е ограничен и се търси повече оригиналност в семейна обстановка и градини.

Има няколко възможности за празнуване: да организирате тържеството за ваша сметка, наемайки всичко необходимо, или да наемете място, в цената на което се включват цялата организация и декорация. Какъвто и вариант да изберете, ще имате като естествен фон природата.

При избора на този тип сватба, ще трябва да се погрижите за мебелирането и декорацията на вашата сватба (вижте статията “Мебелиране и декорация”).

Една селска къща е прекрасно място за провеждане на този тип сватба. Бихте могли да я наемете за два дни и по този начин празненството да продължи и на следващия ден...

Сватба на плажа

Звучи много романтично: на брега на морето, гостите танцуват в една топла и неформална атмосфера, далеч от замърсяването, градския шум и движение... Но изисква малко повече работа отколкото ако се ожените в града или на място, пригодено за това. Ако сте избрали, да празнувате своята сватба до морето (винаги и когато се е поискало разрешение от съответното кметство), имаме много варианти за провеждане на сватбата.

Сватба хавайски стил – Понеже ще сме на плажа, върху пясъка, ще се наложи да се събуем боси, а не можете да принудите всички гости да го направят. Ще се наложи да адаптираме настилката по два начина: първият, за тези, които се наслаждават на специалния празник и не се страхуват на си намокрят краката; и вторият, друго различно място за гостите, на които не им харесва природата. За този вид сватба ще са ви нужни за декорацията: свещи, цветя и по възможност селски тип мебели; за гостите – гердани от пъстри цветя, коктейли (пина колада, дайкири), килимчета от юта, надписано с датата на сватбата, имената ви (за тези, които искат да седнат по време на сватбеното тържество), светеща украса на пясъка. Храната и музиката трябва да са в унисон със стила на сватбата. Студени плата, пресни плодове и защо не... барбекю. Трябва да се погрижите и за навеси, за да се предпазите от слънчевите лъчи, портативни санитарни кабини и трансформатори за електричество за звука, вентилаторите, осветлението...И разбира се, предвидете и случая, в който е възможно да има вълнение или силен вятър – следете прогнозата и помислете за закрит навес от четирите страни.

Нагоре   На горе

Автор: Svatbata.bg