Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Ръководство за шаферка

Ръководство за шаферка

Като всяка една шаферка, вие трябва да оказвате подкрепа не само по време на сватбата, но и по време на подготовката за голямото събитие. още...

Предложения за брак

Предложения за брак

Места и начини за предложение. Какво би се харесало на Вашето момиче. Годежният пръстен. още...

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

Обикновено това се случва, когато се е случило нещо трагично и не се притеснявайте, всички ще ви разберат. още...

Модни тенденции

Модни тенденции

Рокли, вдъхновени от минали години и епохи продължават да бъдат актуални. 50-те и 60-те години на миналия век, а също и Викторианската епоха, са определящи в модните тенденции за булчински рокли за 2006 година. още...

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

Покажи всички новини...

Кралска сватба Монако Алберт II

Принцът на Монако Албер II сключи граждански брак с годеницата си Чарлийн Уитсток. Булката беше облечена в син костюм на "Шанел".

Сватбеното тържество започна пред 80 души в Тронната зала на двореца. Младоженците поздравиха събралото се множество от балкона на Огледалната зала, а големи екрани излъчваха сватбата пред замъка. Около 3500 души от всякакви възрасти проследиха паметното събитие на гигантски екрани.

 

Кралска сватба Монако Дворец

Официалните свидетели бяха Кристофър Ливайн, син на сестрата на Грейс Кели, и Донатела Кнехт дьо Маси, съпруга на братовчед на Албер. Бракът бе сключен пред Филип Нармино, председателя на Държавния съвет.

Кралска сватба Монако церемония

 

Самата церемония:

 

Кралска сватба Монако Алберт II

След което всички жители на княжеството, около 7800, бяха поканени на коктейл и деликатеси от Южна Африка.

 

Кралска сватба Монако Алберт II

В 22 ч. на пристанището Порт Еркюл започна концерт на Жан-Мишел Жар с много  светлинни ефекти.

 

Сватба Алберт II Жан-Мишел Жар

Празненствата започнаха още четвъртък вечерта с безплатен концерт на "Игълс" на стадион "Луи Втори" в Монако пред 15 000 души. Утре сватбата продължава с религиозна церемония в кралския дворец.

33-годишната Шарлийн е родена в Зимбабве, но като дете се премества в съседна Южна Африка. Под ръководството на майка си, която е треньор по плуване, постига най-големия си успех - олимпийската шампионка по плуване от игрите в Сидни през 2000 г

Алберт - също бивш олимпийски атлет, се състезава в пет Зимните олимпийски игри като част от бобслей отбора на Монако. От 1985 г. насам е член на Международния олимпийски комитет.

Принцът и принцесата се запознават в Монако през 2000 г. на състезания по плуване. От тогава изминават 10 години преди да се осмели да поиска ръката и.

Кралска сватба Монако Алберт II

53-годишния принц на Монако Албер II има две деца - момиче и момче. Принцът призна бащинството си, но те не могат да наследят трона, защото са извънбрачни.

Преди известно време Монако промени Конституцията си, давайки право на сестрата на Албер II - Каролин да наследи трона при евентуална негова смърт или липса на наследник, какъвто по закон не може да бъде провъзгласен в страната без брак.

Последната сватба на принц в Монако е през 1956 г., когато холивудската звезда Грейс Кели се омъжва за принц Рение III . Двамата имат три деца - две дъщери и един син. Първа се ражда дъщеря им Каролин - през 1957, втори се ражда синът им Албер - през 1958, най-малка е дъщеря им Стефани - родена през 1965 година.

 

От 02.07.2011

Източник: Svatbata.bg