Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Ръководство за шаферка

Ръководство за шаферка

Като всяка една шаферка, вие трябва да оказвате подкрепа не само по време на сватбата, но и по време на подготовката за голямото събитие. още...

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

Обикновено това се случва, когато се е случило нещо трагично и не се притеснявайте, всички ще ви разберат. още...

Брачен договор

Брачен договор

Брачният договор е писмено съглашение между бъдещи и/или настоящи съпрузи, който  урежда имуществените отношения още...

Модни тенденции

Модни тенденции

Рокли, вдъхновени от минали години и епохи продължават да бъдат актуални. 50-те и 60-те години на миналия век, а също и Викторианската епоха, са определящи в модните тенденции за булчински рокли за 2006 година. още...

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

Покажи всички новини...

Мъжете се нуждаят от ласки, а жените от секс

ВръзкаМъжете се нуждаят от ласки, за да имат щастлива дългогодишна връзка, докато жените предпочитат да правят секс, показва ново изследване.

Жестовете на обич като прегръдки и целувки са по-важни за мъжете, отколкото за жените, показва изследването. Освен това сексът при дамите става все по-добър с течение на времето, след като двойката е била заедно около 15 години. Учените изследвали над 1000 двойки от пет различни страни, които имали връзка между 1 и 51 години. Половината двойки били заедно най-малко 25 години. Участниците в изследването на възраст между 40 и 70 години били попитани колко време през изминалия месец са се целували, прегръщали, милвали и са правили секс с партньора си. Освен това били помолени да определят доколко са щастливи във връзката си и в сексуалния си живот. Мъжете, които заявили, че често се целуват и прегръщат с партньорката си, били средно три пъти по-щастливи от тези, които се отдавали на по-малко ласки със съпругите или приятелките си. Жените посочили, че подобни прояви на обич имали много малко влияние върху щастието им.

Както мъжете, така и жените съобщили, че сексуалният им живот се подобрявал с течение на връзката. Но мъжете било по-вероятно да заявят, че са щастливи във връзката си, докато жените казвали, че са доволни от секса. През първите 15 години от връзката жените са значително по-незадоволени сексуално от мъжете. Но след 15-та година нивото на задоволството им скача с 20 на сто спрямо началото на връзката. Мъжете са щастливи само от факта, че партньорката им се е наслаждавала на секса. Двойките, които участвали в изследването, били от САЩ, Германия, Испания, Япония и Бразилия. Той било осъществено от учени от Института Кинси. Ръководителката на изследването Джулия Хейман заяви, че първите 15 години от връзката вероятно са емоционално изтощителни за жените, докато отглеждат децата. С напредването на възрастта дамите изпитват по-малко напрежение.

От 15.07.2011

Източник: БГНЕС