Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Ръководство за шаферка

Ръководство за шаферка

Като всяка една шаферка, вие трябва да оказвате подкрепа не само по време на сватбата, но и по време на подготовката за голямото събитие. още...

Идеи за ограничен бюджет

Идеи за ограничен бюджет

Няколко трика, които ще ви помогнат в случай, че не разполагате с много средства още...

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

Обикновено това се случва, когато се е случило нещо трагично и не се притеснявайте, всички ще ви разберат. още...

Извънредни ситуации

Извънредни ситуации

Никои не обича неприятните изненади, но те винаги се случват точно когато не трябва. Списъка за извънредни ситуации ще ви бъде полезен! още...

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

Покажи всички новини...

Facebook все по-виновен за разводите

facebook разводиОт удобен начин за поддържане на връзка с приятели и със семейството, социалната мрежа Facebook се превръща в инструмент за раздяла. Често причината е, че съпрузите се хващат да публикуват компрометиращи снимки. Според британска адвокатска кантора една трета от молбите за развод посочват Facebook като фактор. „Хората се свързват с бившите си партньори и започват с невинни съобщения, които обаче после водят до беда. Ако някой иска изневяра или флирт с представител на противоположния пол, това е най-лесното място да го направи”, сподели Марк Кийнън, изпълнителен директор на адвокатската кантора Диворс-Онлайн.

В около 33% от подадените 5000 молби за развод в кантората през изминалата година се споменава социалната мрежа. Най-честата причина Facebook да създава проблеми във връзката е, когато съпругът или съпругата открие закачливи съобщения или снимки, които показват партньора или партньорката им на парти, за което не са знаели, или с човек, с когото не е трябвало да бъде.

Процентът на подадените молби със споменат Facebook през 2009 е 20%. Само за две години този процент нараства до 33%.

„Проблемът не е толкова в това какво неверният партньор публикува на страницата си във Facebook, а в това какво правят техните приятели. Има случаи, когато някой вижда снимки или коментари за съпруга или съпругата му на страницата на общ приятел. Например една жена прочела на страницата на приятелка във Facebook, че съпругът й бил в стриптийз бар и не била особено доволна от това. Ако криете неща от партньора си, чрез Facebook те много по-лесно ги откриват”, казва Ан-Мари Хътчинсън от адвокатската кантора Даусън Корнуел.

По думите й сайтът може да бъде използван като доказателство за неразумно поведение по бракоразводните дела. „Ако се оплаквате, че партньорът ви има проблеми с алкохола и той е публикувал съобщения за бурни нощи навън, те могат да бъдат използвани”, посочва адвокатката.

От 31.12.2011

Източник: