Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Идеи за ограничен бюджет

Идеи за ограничен бюджет

Няколко трика, които ще ви помогнат в случай, че не разполагате с много средства още...

Извънредни ситуации

Извънредни ситуации

Никои не обича неприятните изненади, но те винаги се случват точно когато не трябва. Списъка за извънредни ситуации ще ви бъде полезен! още...

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

Обикновено това се случва, когато се е случило нещо трагично и не се притеснявайте, всички ще ви разберат. още...

Предложения за брак

Предложения за брак

Места и начини за предложение. Какво би се харесало на Вашето момиче. Годежният пръстен. още...

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

Покажи всички новини...

Пресичат фиктивните бракове на българи в САЩ

usa flagДеветнайсет души са се признали за виновни в САЩ по обвинения, че са уреждали или са сключвали фиктивни бракове с българи с цел да помогнат на чужденците да заобиколят американските емиграционни закони. Информацията предава Асошиейтед прес, като се позова на федерални прокурори.

Помощник-прокурорът Кевин Макдоналд заяви, че от 13 юли до сега 13 американци и 6 българи са се признали за виновни по обвинения за сключване на фиктивен брак или за заговор за сключване на фиктивен брак. Агенцията съобщава, че организатори на схемата са Красимер Симеонов (първото име на българина е изписано по този начин в публикацията на АП) и съпругата му Мариана, които живеели в Атланта.

Съпрузите взимали между $6 000 и $10 000 от други българи, за да им уредят брак с американски гражданин, твърди прокуратурата. В обвинителния акт, внесен през месец май тази година, се посочва, че всички бракове са били сключвани в Южна Каролина или в Джорджия.

Прокурор Реджи Лойд заявява, че направилите самопризнания са признали, че са сключили фиктивни бракове с цел да заблудят емиграционните власти и че никога не са живели като съпруг и съпруга с партньора си след уредения брак.

Българите, обвинени по случая, живеели на различни места в САЩ, включително Илинойс, Масачузетс, Мейн, Кънектикът и Джорджия, когато били арестувани, твърди прокуратурата.

Ей Би Си съобщава, че българите, които са се признали за виновни, са Нели Георгиева (24 г.), Ивелин Георгиев (48 г.), Милена Върбанов (45 г.), Владимир Върбанов (28 г.), Емилия Гавазова (28 г.) и Благой Байчев (27 г.). Властите издирват още двама българи във връзка със случая. Те обаче се смятат за бегълци от закона, тъй като не са били открити.

Максималното наказание за сключването на фиктивен брак или за заговор за фиктивен брак е глоба от $250 000 и до 5 години затвор.

От 11.10.2007

Източник: Bulgarian post