Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Предложения за брак

Предложения за брак

Места и начини за предложение. Какво би се харесало на Вашето момиче. Годежният пръстен. още...

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

Обикновено това се случва, когато се е случило нещо трагично и не се притеснявайте, всички ще ви разберат. още...

След сватбата

След сватбата

Какво да направим след като преминат вълненията, радостите и неволите покрай сватбената церемония и тържество? още...

Ръководство за шаферка

Ръководство за шаферка

Като всяка една шаферка, вие трябва да оказвате подкрепа не само по време на сватбата, но и по време на подготовката за голямото събитие. още...

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

Покажи всички новини...

Бракът може да е надценен, обявиха учени

Бракът може да е надценен, обявиха учени, сравнили плюсовете и минусите на социалната институция и все по-разпространеното съжителство, съобщи Прес асосиейшън.
Идеята, че сключилите брак са по-здрави и щастливи от съжителстващите без подпис, е мит, твърдят учените от колежа по човешка екология към Корнелския университет.

Предишни изследвания свързаха брака с щастието, като изтъкнаха, че женените живеят по-дълго и са по-доволни от живота си. Тези трудове обаче сравняваха семейните със самотните или залагаха на "извадки", които показват как се чувстват хората на определена възраст.

Бракът може да е надценен

За новото изследване екипът на д-р Кели Мусик анализира данни от Националния преглед на семействата и домакинствата, проследил дългосрочно взаимоотношенията на участниците. Той е обхванал първоначално 2737 мъже и жени без партньор. От тях 896 са сключили брак или са започнали да живеят с някого през следващите шест години.

"Бракът дълго беше важна социална институция, но от няколко десетилетия в западните общества се увеличава съжителството, което не само го предхожда, но и го замества. Все повече деца се раждат без брак - каза д-р Мусик. - Тези промени размиха границите на брака и породиха въпроси за разликата между брака и неговите алтернативи".

Резултатите от изследването показват, че както семейните, така и съжителстващите двойки намаляват контактите си с родители и приятели. Този ефект изглежда траен. От друга страна, всеки вид обвързване подобрява психологическото състояние.

От 19.01.2012

Източник: 24 часа