Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Извънредни ситуации

Извънредни ситуации

Никои не обича неприятните изненади, но те винаги се случват точно когато не трябва. Списъка за извънредни ситуации ще ви бъде полезен! още...

Идеи за ограничен бюджет

Идеи за ограничен бюджет

Няколко трика, които ще ви помогнат в случай, че не разполагате с много средства още...

Модни тенденции

Модни тенденции

Рокли, вдъхновени от минали години и епохи продължават да бъдат актуални. 50-те и 60-те години на миналия век, а също и Викторианската епоха, са определящи в модните тенденции за булчински рокли за 2006 година. още...

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

Обикновено това се случва, когато се е случило нещо трагично и не се притеснявайте, всички ще ви разберат. още...

fashion.bg

 

Списание Coiffure Beauty

 

Списание Сватбен каталог

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

Покажи всички новини...

Бракът може да е надценен, обявиха учени

Бракът може да е надценен, обявиха учени, сравнили плюсовете и минусите на социалната институция и все по-разпространеното съжителство, съобщи Прес асосиейшън.
Идеята, че сключилите брак са по-здрави и щастливи от съжителстващите без подпис, е мит, твърдят учените от колежа по човешка екология към Корнелския университет.

Предишни изследвания свързаха брака с щастието, като изтъкнаха, че женените живеят по-дълго и са по-доволни от живота си. Тези трудове обаче сравняваха семейните със самотните или залагаха на "извадки", които показват как се чувстват хората на определена възраст.

Бракът може да е надценен

За новото изследване екипът на д-р Кели Мусик анализира данни от Националния преглед на семействата и домакинствата, проследил дългосрочно взаимоотношенията на участниците. Той е обхванал първоначално 2737 мъже и жени без партньор. От тях 896 са сключили брак или са започнали да живеят с някого през следващите шест години.

"Бракът дълго беше важна социална институция, но от няколко десетилетия в западните общества се увеличава съжителството, което не само го предхожда, но и го замества. Все повече деца се раждат без брак - каза д-р Мусик. - Тези промени размиха границите на брака и породиха въпроси за разликата между брака и неговите алтернативи".

Резултатите от изследването показват, че както семейните, така и съжителстващите двойки намаляват контактите си с родители и приятели. Този ефект изглежда траен. От друга страна, всеки вид обвързване подобрява психологическото състояние.

От 20.01.2012

Източник: 24 часа

Подробно търсене

Последни теми от форума 


Интересно

Svatbata.bg 

чанти, дизайн, мода и стил ПравославиеBG-MAMMA За дома 

Svatbata.bg

сватбена поща Покажи страницата на приятел

Вземи си банер на svatbata.bg

Подписи за форуми

Размяна на линкове

Изпрати ни статия или новина

Подслушвай новините и форума

Какво е RSS, Klip?

 RSS  RSS  KLIP  KLIP

Гласувайте за svatbata.bg

Bulgarian TOP

Svatbata.bg

BG site