Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Извънредни ситуации

Извънредни ситуации

Никои не обича неприятните изненади, но те винаги се случват точно когато не трябва. Списъка за извънредни ситуации ще ви бъде полезен! още...

Модни тенденции

Модни тенденции

Рокли, вдъхновени от минали години и епохи продължават да бъдат актуални. 50-те и 60-те години на миналия век, а също и Викторианската епоха, са определящи в модните тенденции за булчински рокли за 2006 година. още...

Предложения за брак

Предложения за брак

Места и начини за предложение. Какво би се харесало на Вашето момиче. Годежният пръстен. още...

Ръководство за шаферка

Ръководство за шаферка

Като всяка една шаферка, вие трябва да оказвате подкрепа не само по време на сватбата, но и по време на подготовката за голямото събитие. още...

Списание Сватбен каталог

 

fashion.bg

 

Списание Coiffure Beauty

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

Покажи всички новини...

Бракът може да е надценен, обявиха учени

Бракът може да е надценен, обявиха учени, сравнили плюсовете и минусите на социалната институция и все по-разпространеното съжителство, съобщи Прес асосиейшън.
Идеята, че сключилите брак са по-здрави и щастливи от съжителстващите без подпис, е мит, твърдят учените от колежа по човешка екология към Корнелския университет.

Предишни изследвания свързаха брака с щастието, като изтъкнаха, че женените живеят по-дълго и са по-доволни от живота си. Тези трудове обаче сравняваха семейните със самотните или залагаха на "извадки", които показват как се чувстват хората на определена възраст.

Бракът може да е надценен

За новото изследване екипът на д-р Кели Мусик анализира данни от Националния преглед на семействата и домакинствата, проследил дългосрочно взаимоотношенията на участниците. Той е обхванал първоначално 2737 мъже и жени без партньор. От тях 896 са сключили брак или са започнали да живеят с някого през следващите шест години.

"Бракът дълго беше важна социална институция, но от няколко десетилетия в западните общества се увеличава съжителството, което не само го предхожда, но и го замества. Все повече деца се раждат без брак - каза д-р Мусик. - Тези промени размиха границите на брака и породиха въпроси за разликата между брака и неговите алтернативи".

Резултатите от изследването показват, че както семейните, така и съжителстващите двойки намаляват контактите си с родители и приятели. Този ефект изглежда траен. От друга страна, всеки вид обвързване подобрява психологическото състояние.

От 20.01.2012

Източник: 24 часа