Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Брачен договор

Брачен договор

Брачният договор е писмено съглашение между бъдещи и/или настоящи съпрузи, който  урежда имуществените отношения още...

Идеи за ограничен бюджет

Идеи за ограничен бюджет

Няколко трика, които ще ви помогнат в случай, че не разполагате с много средства още...

Модни тенденции

Модни тенденции

Рокли, вдъхновени от минали години и епохи продължават да бъдат актуални. 50-те и 60-те години на миналия век, а също и Викторианската епоха, са определящи в модните тенденции за булчински рокли за 2006 година. още...

След сватбата

След сватбата

Какво да направим след като преминат вълненията, радостите и неволите покрай сватбената церемония и тържество? още...

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

Покажи всички новини...

"Салон на развода" във Виена

тортаТози уикенд във Виена се състоя първият "Салон на развода". Той предизвика неревоятен интерес, споделиха организаторите.

Като че ли е време да престанем да мислим за Виена като за град на валса и старите кафенета, защото в австрийската столица две трети от браковете завършват с разводи.

За цялата страна това процентно съотношение е над 50%. За САЩ то е от порядъка на 40-45%.

Това е станало причина предприемчиви безнесмени да помислят как да подадат ръка на хора, решили да се разделят с половинките си.

Салонът бе организиран в голям хотел в центъра на Виена - "Мариот", където двайсетина изложители посрещнаха посетителите, за да им дадат съвети, свързани с ползване на услугите на частен детектив, продажба на семейното жилище или психологическа подкрепа за децата в случай, че двамата родители се разделят.

Не бяха подминати и въпроси като организирането на "празник във връзка с развода" и избора на нова прическа, за "да се започне нов живот".

В Салона човек може да получи нужната информация, ако се развежда, увери инициаторът на проекта Антон Барц. На Барц хрумнала идеята за този салон, след като се запознал със статистическите данни за разводите в страната и бил подкрепен от приятели.

Изглежда, че е по-лесно да сложиш край на брака си, вместо да положиш усилия да се помириш със своя партньор, разкри той. Мотивацията на посетителите е различна.

80-годишна жена обясни, че била обезпокоена заради промените в поведението на своя внук, след като дъщеря й и зет й се развели.

Млад мъж пък търсеше съвети, за да може предстоящият му развод да не причини психична травма на 4-годишната му дъщеря.

Колкото по-малко е детето, толкова по-голяма е вероятността то да бъде засегнато от екзистенциална тревожност, смятат психолози.

Това може да се изрази в депресия и агресивност в ситуация, в която децата понякога смятат, че вината е тяхна. Деца, посетили Салона, заявиха, че ако бяха по-мили с мама и татко, това е нямало да се случи.

На един от щандовете посетителите бяха посрещнати от биоложката Сузане Хаас. Срещу 420 евро тя предлагаше тест за бащинство на онези, които са разтревожени, че техният наследник може да е сред онези 8-10 на сто от децата, чийто баща е неизвестен.

Съседен щанд пък бе посветен на шпионирането на проблемни двойки. Хуманните ценности и доверието са основата за сътрудничеството ни с клиентите, увери ръководител на офис за частни детективи.

Барц планира "Салонът на развода" да бъде организиран и в други австрийски градове, а след това да гостува в Германия, Швейцария, САЩ и РЮА.

От 30.10.2007

Източник: БТА