Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Брачен договор

Брачен договор

Брачният договор е писмено съглашение между бъдещи и/или настоящи съпрузи, който  урежда имуществените отношения още...

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

Обикновено това се случва, когато се е случило нещо трагично и не се притеснявайте, всички ще ви разберат. още...

Предложения за брак

Предложения за брак

Места и начини за предложение. Какво би се харесало на Вашето момиче. Годежният пръстен. още...

Ръководство за шаферка

Ръководство за шаферка

Като всяка една шаферка, вие трябва да оказвате подкрепа не само по време на сватбата, но и по време на подготовката за голямото събитие. още...

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

Покажи всички новини...

Булки на опашка за безплатни сватби

Малкото градче Каолиново край Шумен е на път да стане българският Лас Вегас за влюбени. Булки от цялата страна извиха опашки пред кметството за безплатни сватби. Графикът вече е запълнен за август. Останали са няколко свободни часа само за вечерни церемонии.


От началото на лятото досега през сватбения олтар са минали над 60 двойки. Само за изминалите почивни дни са се врекли във вечна вярност 18 влюбени. Напук на кризата младоженците не плащат и стотинка за ритуала. Безплатните обреди са решение на общинския съвет и са част от социалната политика на кметството, похвали се градоначалникът Нида Ахмедов. Фрий офертата вече изкушава влюбени от Шумен, Русе, Варна, Търговище, Разград и Сливен. Имаме запитвания от много краища на страната и щом документите са изрядни, няма проблем да бракосъчетаем младоженците, заявяват от кметството.

Необичайното решение за ритуал без пари общинарите защитават с мотива, че по-важно е да се помага на младите хора, решили въпреки кризата да създадат семейство. Има много двойки, които живеят заедно и дори отглеждат децата си, но заради солените сметки по сватбените тържества не се решават да сключат брак, казват чиновниците. Те вече обмислят да се дават рокли и смокинги под наем на мераклиите да разменят безплатно халки. Така Каолиново можело да се превърне в българския сватбен Лас Вегас и брачното перо от социално да се развие в печеливш бизнес. Няколко напълно оборудвани зали в региона пък са готови да поемат кетъринг за над 400 души.

От 04.08.2009

Източник: Биляна Веселинова