Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

След сватбата

След сватбата

Какво да направим след като преминат вълненията, радостите и неволите покрай сватбената церемония и тържество? още...

Идеи за ограничен бюджет

Идеи за ограничен бюджет

Няколко трика, които ще ви помогнат в случай, че не разполагате с много средства още...

Предложения за брак

Предложения за брак

Места и начини за предложение. Какво би се харесало на Вашето момиче. Годежният пръстен. още...

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

S.O.S. Трябва да отложим сватбата

Обикновено това се случва, когато се е случило нещо трагично и не се притеснявайте, всички ще ви разберат. още...

 

 

 

Анкети

Какво мислите за съвместния живот без брак?

Виж резултатите

Покажи всички новини...

Сватбата на Челси Клинтън

Сватбата на Челси КлинтънСватбата на Челси КлинтънСватбата на Челси КлинтънСватбата на Челси КлинтънПред 500 отбрани гости в луксозното имение "Астор кортс" Челси Клинтън се врече в събота вечерта в съпружеска вярност на дългогодишния си приятел Марк Мезвински, предадоха световните агенции.

"С голяма гордост и огромно вълнение присъствахме на прекрасната сватбена церемония на Челси и Марк, които бяха заобиколени от техните семейства и близки приятели" - обявиха в комюнике родителите на булката Бил и Хилари Клинтън.

"Не бихме и могли да мечтаем за по-прекрасен ден, в който да отпразнуваме началото на съвместния им живот, и сме толкова щастливи да приемем Марк в нашето семейство."

Въпреки желанието на мнозина "кралската сватба на Америка", както я нарекоха, да бъде излъчвана по телевизията, както стана със сватбата на британската принцеса Даяна, младоженците предпочетоха дискретността. На гостите не бе резрешено да носят фотоапарати, камери и мобилни телефони и само официалните фотографи имаха право да снимат и след това да разпратят кадрите на медиите.

Папараците пък бяха изключително затруднени, защото всички пътища към имението в малкото градче Райнбек (на около 160 км от Ню Йорк) бяха блокирани, както и въздушното пространство над празненството.

Една от най-големите интриги бе в какъв тоалет ще се появи булката. В крайна сметка тя бе издокарана в семпла копринена чисто бяла рокля със сребърен колан, дело на дизайнерката Вера Уонг. Според медиите цената на елегантната дреха е около 25 000. Майката - държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън, пък бе избрала рокля на Оскар дела Рента.

Бившият американски президент Бил Клинтън бе в строг тъмен костюм. На снимките той изглежда силно развълнуван, когато отвежда единствената си дъщеря към сватбения олтар.

Церемонията бе необикновена, доколкото бе съобразена с религиозната принадлежност на жениха и булката. Тъй като Челси е методистка като майка си, а семейство Мезвински са евреи, брачните обети бяха произнесени пред пастор и равин.

Челси е вегетарианка от 10 г., затова тя инструктирала фирмата за кетъринг на масата да има и вегетариански ястия. Любителите на месото пък имали възможност да похапнат телешко от хранени само по естествен начин животни. Пететажната торта пък била без глутен.

Журналистите удариха на камък и при опитите да се доберат до именитите гости. По улиците на Райнбек те успяха да срещнат бившия държавен секретар Мадлин Олбрайт, дизайнерката Вера Уонг, актьора Тед Дансън. В списъка обаче бяха още тв звездата Опра Уинфри, режисьорът Стивън Спилбърг, актрисата Барбра Стрейзънд. Поканен е бил и бившият британски премиер Тони Блеър, но ангажименти му попречили да присъства.

Челси и Марк са приятели от тийнейджъри. Той работи за хедж фонд в Манхатън. Родителите му Ед и Марджъри Мезвински са бивши конгресмени. Те са разведени.

 

СВАТБАТА

 

Точната стойност на сватбата така и не стана ясна дори след като церемонията вече е минало. Американските медии обаче все пак направиха списък на предполагаемите разходи за тържеството:

 

Обща стойност на сватбата: между 2 и 5 млн. долара

 

- Сватбена рокля: $ 25 000

 

- Бижута: $ 250 000

 

- Годежен пръстен: $ 940 хил.

 

- Навеси, екипирани с климатици: $ 600 000

 

- Цветя: $ 500 000

 

- Фотограф и снимащ с видеокамера: $ 40 000

 

- Сигурност: $ 200 000

 

- Музика: $ 40 000

 

- Подвижни тоалетни: $ 15 хил.

 

- Сватбен агент: $ 200 000

 

- Алкохол: $ 30 000

 

- Храна: $ 125 000

 

- Сватбена торта на пет етажа: $ 11 000

 

- Брой на гостите: между 400 и 500

 

От 02.08.2010

Източник: www.24chasa.bg